נוף ופלאי בריאה בפסגת שן רמון

נוף ופלאי בריאה במסלול פסגת שן רמון. מוישל'ה וחברו יצאו למסלול בלתי שגרתי בדרום הארץ בגבולותיו של מכתש רמון. | השניים ממליצים על טיפוס לפסגת שן רמון, על נופיה ויופייה הפראי והמיוחד. | מספרים כבוד א-ל.

שן רמון הוא הר בולט בצידו הדרומי של מכתש רמון ההר מאפשר מבט מקיף על המכתש ועל הנוף שמדרום לו. השן, היא בעצם הר הנמצא בלב מכתש רמון, ונקרא על שם צורתו הדומה לשן לבנה ומשוננת. לפי איך שההר נראה ניתן להעריך כי הר זה נוצר כתוצאה מתופעה גיאולוגית מיוחדת עליה נספר בהמשך.

חבר שקצת היה צריך להרחיב את הנפש ביקש ממני רעיון לטיול עם ערך מוסף, כזה שניתן לראות בו את פלאי הבריאה. וכך, מצאנו את עצמנו אורזים את התיקים הגדולים, ויוצאים לכיוון מצפה רמון והמכתש שמשתרע למרגלותיו. ממצפה רמון דרומה, חצינו את המכתש ולאחר היציאה משהבחנו בשלט המפנה ימינה לקיר האמוניטים חנינו בצד הכביש, והתחלנו בהליכה בשביל מסומן אדום שבהמשך גם חובר לשביל ישראל.

ניתן גם להתחיל בחניון הגבס. במסלול תלכו לאורך ארבעה קילומטרים על שביל ג'יפים המסומן בירוק עד שתגיעו להצטלבות עם שביל עליו אנחנו צועדים המסומן באדום, ונמשך במקביל לשביל חוצה ישראל.

בשלב זה שנינו עוד היו בקצב טוב ומרץ ואכן כך צעדנו עוד כשלושה קילומטרים וחצי עד למרגלות ההר. במהירות ובקלילות עד שהתחלנו לטפס בעלייה התלולה. העלייה לא הייתה קלה גם לא בשבילי, מיטיב לכת שכמותי, אך הנוף משכר ומשובב ושווה כל מאמץ ועוד כוחותינו היו במותנינו.

ההר שעל שמו נקרא המסלול מתחיל כאן. מהשביל פונים שמאלה ומתחילים לטפס לכיוון פסגת שן רמון. לאחר שמגיעים לשיא הגובה, השביל יורד באופן תלול וחד ומקיף את רכס הר טריז מצידו הדרומי.

בעת הטיפוס על ההר ניתן לראות שינויים בולטים בנראות ובמרכיבי הסלע, מה שגרם לחוקרים להניח כי ההר היה בעבר הר געש פעיל. וכפי שידוע, לבת הגעש מתקשה בעת שהיא יוצאת לחלל העולם מה שיצר במקום צורות וגוונים שונים בסלעי ההר.

המשכנו בשביל האדום עד שהגענו לקיר האמוניטים. קיר האמוניטים הוא סלע גיר גדול וחשוף הנמצא בצידו החיצוני הדרומי של מכתש רמון. ייחודו של הקיר בריכוז גדול מאוד של אבנים בצורות מיוחדות ומרהיבות. זוהי נקודה מרהיבה ויפהפייה בנוף המדברי.

אחר כך הגענו להצטלבות ופנינו שמאלה לשביל הירוק. לאחר מכן פונים שוב שמאלה בשביל האדום לכיוון גיא זוחלים. חוצים את השביל הכחול וממשיכים באדום עד שמגיעים לסימון שחור שבו פונים שמאלה ועולים לתצפית הר גוונים.

מכאן הוספנו והמשכנו לרדת בשירה משוחררת ובאנרגיה מיוחדת בשביל הכחול עד שהגענו לשביל הירוק שמחזיר אותנו לחניון הגבס שם השארנו את הרכב שייקח אותנו בחזרה הביתה. לא לפני שאנחנו תופסים תפילת מנחה באחד מבתי הכנסת ביישוב מצפה רמון.

ניתן להמשיך במסלול משן רמון בשביל היורד בצורה תלולה מצידו האחורי של קיר המכתש הדרומי עד למפגש עם נחל נקרות. שם בשביל בו צעדנו הפונה צפון מזרחה דרך קיר האמוניטים, ניתן להמשיך ולהתחבר במסלול חשוף, לכביש מצפה רמון אילת.

בקיצור, פסגת שן רימון הוא מסלול בדרגת קושי בינונית המאפשר חצייתו של מכתש רמון לרוחבו תוך מעבר בין תוואי הנוף המגוונים ותופעות גיאולוגיות שונות. לשלב בין עלייה לתצפית היקפית בשן רמון, גלישה מעבר לקיר דרומי של המכתש והתרשמות מאמוניטים הטבועים בקיר. אנחנו כמובן ממליצים בחום, תרתי משמע.

מוישלה

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך