במהלך הטיול: נר מעוטר נמצא על הקרקע

יולי שוורץ, רשות העתיקות

במהלך הטיול: נר מעוטר נמצא על הקרקע

משפחה שטיילה בפארק במודיעין גילתה פנים המביטות מהאדמה, מה שהסתבר להם כידית עתיקה של נר. הארכיאולוג טען כי "אמנם אין מדובר בממצא נדיר, אבל הפריט בהחלט נאה"

 

בני משפחת לביא מהיישוב צור יצחק, שטיילו בגבעות הדרומיות של מודיעין, הבחינו לפתע בפרצוף קטן, עשוי חרס, צופה לעברם מהאדמה. דורון, אבי המשפחה, יצר קשר עם רשות העתיקות, ואיסי קורנפלד, ארכיאולוג מרשות העתיקות, הגיע לאסוף את הממצא ה'פוטוגני'.

בחינה של החפץ בידי ד"ר איתמר טקסל, ראש ענף התמחויות קרמיות ברשות העתיקות, העלתה כי מדובר בקצה עיטורי של ידית נר מהתקופה מתקופה הביזנטית – יורשי הרומאים. קורנפלד טען: אמנם אין מדובר בממצא נדיר, אבל הפריט בהחלט נאה. נרות החרס שימשו לתאורה, והיו ממצא אופייני לתקופות האלה, אבל לא לכל נר הייתה ידית, בוודאי לא מעוצבת. הנר שהידית השתייכה אליו שימש לתפקוד פונקציונלי של מאור, וגם כחפץ נוי.

אנחנו מודים למשפחה לביא, שהפגינה אזרחות טובה ומסרה את הפריט היפה לאוצרות המדינה, אמר אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות. גשמי הסופה ברברה שניתכו באדמה בעוצמה העלו על פני השטח ממצאים עתיקים. אנחנו קוראים לציבור לגלות ערנות, ואם פוגשים ממצא קדום, להשאיר את הממצא מונח במקומו ולקרוא לרשות העתיקות, שתגיע לשטח. ההקשר המדוייק שבו נמצא החפץ מספק מידע רב ערך למחקר.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
הוילה בינוב משתרעת על שטח של 500 מ"ר וכוללת 5 חדרי שינה מתוכם 2 חדרים מותאמים לזוגות / משפחות, המתחם גדול ומתאים לקבוצות ומשפחות עד 20 נופשים
נתניה
20 מיטות
2 חדרים
החל מ- 2500 ש"ח
בלב טבריה מול נוף עוצר נשימה שוכנת דירה למרגלות הכנרת, דירה מרווחת הכוללת 5 חדרי שינה + סלון המותאמת ל-15 נופשים. הדירה שקטה ומעוצבת בעיצוב עכשווי המשלבת נוחות מרבית עם אווירה רגועה ומרגיעה.
טבריה
15 מיטות
5 חדרים
החל מ- 1500 ש"ח
מגדל של חיים הוא המקום לאירוח לשבתות חתן משפחות וקבוצות גדולות. המתחם המחולק לשתי יחידות כולל 20 חדרים זוגיים ומשפחתיים ו-2 חדרים נוספים ומתאים לאירוח עד 80 נופשים.
מגדל
80 מיטות
20 חדרים
החל מ- 14000 ש"ח
אחוזת חשמונאים היא וילה הבנויה על 3 קומות הכוללת 7 חדרי שינה מתוכם 6 סגורים ומתאימה למשפחות וקבוצות עד 30 נופשים.
חשמונאים
30 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2999 ש"ח
פנטהאוז פסגת המלכות בטבריה בנווי על יותר מ-150 מטר וכולל 4 חדרי שינה מתוכם 3 מותאמים לזוגות, ובסה"כ 13 נופשים
טבריה
13 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
וילת אחוותא היא וילה מרווחת הבנוייה בשלושה קומות וכוללת 10 חדרי שנה סגורים. הווילה כוללת 40 מיטות + 15 מזרונים ומתאימה ל50-60 נופשים.
מיצד (אספר)
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך