כפר כמא הוכר על ידי ארגון התיירות של האו"ם

כפר כמא הוכר על ידי ארגון התיירות של האו"ם

130 בקשות מ-57 מדינות הוגשו לקבלת התואר היוקרתי "כפר תיירותי" מטעם ארגון התיירות של האו"ם. | ברשימה המכובדת נכלל השנה גם כפר כמא הצ'רקסי שבגליל, שיזכה בהכרה בינלאומית שצפויה לעודד אליו גידול בתיירות.

 

הישוב הצ'רקסי כפר כמא שבגליל התחתון, זכה להיכלל על ידי ארגון התיירות של האו"ם (UNWTO) ברשימה האקסקלוסיבית לשנת 2022 של כפרים תיירותיים, שמומלץ לבקר בהם. התחרות היוקרתית, מתקיימת בפעם השנייה ברציפות, ומטרתה למנף את התיירות הכפרית ביישובים המונים עד 15,000 תושבים, מתוך רצון לשמור על הצביון הכפרי והתיירותי בהם.

130 בקשות מ-57 מדינות הוגשו לקבלת התואר היוקרתי, ובכללן ההצעות של משרד התיירות הישראלי. בהליך שהוביל המשנה למנכ"ל, קובי ברדה, ואחראית קשרי חוץ, נירה פישר, הגיש משרד התיירות הישראלי מועמדות עבור שלושה יישובים ובהם גם עבור קיבוץ נאות סמדר שבנגב, שזכה להיכלל בתוכנית השדרוג של הארגון, ולליווי צמוד כדי שיוכל להגיש מועמדות גם בשנה הבאה ולזכות במעמד.

כפר כמא הוא כפר צ'רקסי בסמוך לכפר תבור, והוקמה לפני למעלה מ-150 שנה על ידי צ'רקסים מוסלמים, שמוצאם מהקווקז. הכפר, משמר את אחת משתי קהילות הצ'רקסים הקיימות בישראל (השנייה בריחניה) והוא בנוי ומתוחזק ממש כמו לפני כמה עשרות שנים.

התשתיות התיירותיות בכפר שופצו בסיוע משרד התיירות, משופע במסעדות, אטרקציות רכיבה לכל המשפחה, סיורים בסמטאות הכפר הישן, מופע אור-קולי ועוד הזכייה בהכרה הבינלאומית, צפויה כאמור, לעודד גידול בתיירות. נציגי כפר כמא ומשרד התיירות הוזמנו לכנס ההכרזה, שיתקיים בערב הסעודית בעוד חודשיים.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
הוילה בינוב משתרעת על שטח של 500 מ"ר וכוללת 5 חדרי שינה מתוכם 2 חדרים מותאמים לזוגות / משפחות, המתחם גדול ומתאים לקבוצות ומשפחות עד 20 נופשים
נתניה
20 מיטות
2 חדרים
החל מ- 3500 ש"ח
בלב טבריה מול נוף עוצר נשימה שוכנת דירה למרגלות הכנרת, דירה מרווחת הכוללת 5 חדרי שינה + סלון המותאמת ל-15 נופשים. הדירה שקטה ומעוצבת בעיצוב עכשווי המשלבת נוחות מרבית עם אווירה רגועה ומרגיעה.
טבריה
15 מיטות
5 חדרים
החל מ- 1500 ש"ח
מגדל של חיים הוא המקום לאירוח לשבתות חתן משפחות וקבוצות גדולות. המתחם המחולק לשתי יחידות כולל 20 חדרים זוגיים ומשפחתיים ו-2 חדרים נוספים ומתאים לאירוח עד 80 נופשים.
מגדל
80 מיטות
20 חדרים
החל מ- 14000 ש"ח
אחוזת חשמונאים היא וילה הבנויה על 3 קומות הכוללת 7 חדרי שינה מתוכם 6 סגורים ומתאימה למשפחות וקבוצות עד 30 נופשים.
חשמונאים
30 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2999 ש"ח
פנטהאוז פסגת המלכות בטבריה בנווי על יותר מ-150 מטר וכולל 4 חדרי שינה מתוכם 3 מותאמים לזוגות, ובסה"כ 13 נופשים
טבריה
13 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
וילת אחוותא היא וילה מרווחת הבנוייה בשלושה קומות וכוללת 10 חדרי שנה סגורים. הווילה כוללת 40 מיטות + 15 מזרונים ומתאימה ל50-60 נופשים.
מיצד (אספר)
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך