אל על הולכת בדרכה של ישראייר ומבטיחה לספק חבילות של תיירות ונופש, ולא רק טיסות. גורמים בענף התעופה אומרים כי קשה מאוד להרוויח רק ממכירת טיסות. וההפסדים הגדולים של אל על בעשור האחרון מוכיחים זאת.
שנה וחצי אחרי שחברת אל על אמרה שהיא רוצה להתרחב לפעילות תיירות היא חושפת על מה מדובר. חברת התעופה אל על וחברת שיווק החופשות איסתא מקיימות מגעים להקמת מיזם משותף ל"פיתוח, שיווק ומכירה של מוצרים נלווים בתחום התיירות התעופתית" – כלומר, אל על רוצה למכור לא רק טיסות אלא גם חבילות תיירות, מלונאות ונופש מלאים.
במסגרת שיתוף הפעולה איסתא צפויה להשקיע באל על ולרכוש מניות של החברה, אם כי עוד לא ברור על איזה היקף השקעה מדובר. לדברי מומחים, מבחינתה של אל על מדובר בהודאה כי היא איננה יכולה להרוויח רק ממכירת כרטיסי טיסה אלא זקוקה למקורות הכנסה נוספים בתחום התיירות – בדוגמת חבילות נופש שמציעה חברת איסתא.
כזכור, חברת ישראייר כבר הבינה את הצורך במכירת חבילות נופש והיא מציעה כאלו כבר במשך מספר שנים. זו אחת הסיבות להצלחה של חברת התעופה הקטנה ולאטרקטיביות של המניה שלה על פני זו של אל על הגדולה ממנה פי כמה. ישראיר מיישמת את זה בעשור האחרון והתוצאות שלה טובות משל אל על ברמת רווח נקי ממוצע לכלי טייס.
גורמים בשוק אמרו ל'ביזפורטל' כי "מורגש שינוי מאז כניסתה של דינה לתפקיד המנכ״ל. בעולם תחרותי וגלובאלי לא די במוצר התעופתי בכדי לשמור על רווחיות לאורך זמן. להצלחה ולרווחיות שלושה שותפים: אינטגרציה אנכית תיירותית, מוצר תעופתי מבוסס על עלויות ייצור תחרותיות וטכנולוגית ניהול תשואה מבוססת ai (בינה מלאכותית). הבחירה של אל על באיסתא כשותפה למהלך אסטרטגי זה הינה ברורה, שכן איסתא היא מובילת השוק".
בשנה האחרונה אל על הצליחה למחוק את הערת "עסק חי" וגם לעבור לרווח בפועל של 29 מיליון דולר בדוחות לרבעון השלישי של 2022, (רווח רשמי של 67 מיליון דולר). גם ההכנסות של אל על נמצאות במגמת שיפור – כתוצאה מהעלאת מחירי הטיסות. החברה מדווחת אמנם רק על היקף פעילות של 72% מהיכולת שלה (לעומת הרבעון השלישי של 2019) אבל עדיין ההכנסות שלה חוזרות לשם והגיעו ל-626 מיליון דולר. אל על צופה ברבעון הרביעי גידול של 19% בהזמנות לעומת הרבעון הרביעי של 2019 עם 228 מיליון דולר.
מניית איסתא ירדה ב-7% מתחילת השנה (לאחר שעלתה ב-9% בשנת 2022) למחיר של 89.7 שקל למניה ושווי שוק של 1.54 מיליארד שקל. מניית אל על עלתה ב-11% מתחילת השנה (לאחר שקפצה ב-52% ב-2022, כשבדרך היא גם הכפילה את שוויה ואז ירדה בחזרה) למחיר של 3.6 שקל ושווי שוק של 619.7 מיליון שקל.