הסינגלים בחורשן בסכנה: פקחי רט״ג מאיימים בקנסות

הר חורשן צילום Ori ויקיפדיה

הסינגלים בחורשן בסכנה: פקחי רט״ג מאיימים בקנסות

פקחי רשות הטבע והגנים החליטו לעצור את תופעת הרוכבים בסינגלים הפיראטיים והמסוכנים בשמורות הטבע אלונה והר חורשן ולתת להם התראה לפני דו״ח. בקהילת רוכבי האתגר זועמים.

 

בימים האחרונים התחילו פקחי רשות הטבע והגנים לעצור רוכבים בשמורות הטבע אלונה והר חורשן ולתת להם התראה לפני דו״ח, כאשר הם מדווחים שבהמשך יינתנו דוחות של 750 ש״ח למי שירכב במקום. אלונה והר חורשן הן שמורות יחסית קטנות הנמצאות מזרחית לזכרון יעקב וצמודות לכביש 67.

במשך שנים ארוכות היה האזור מרחב רכיבה לאלפי רוכבי אופניים מהאזור בפרט ומהארץ בכלל. מערכת שלמה של סינגלים פיראטיים ברמות שונות, מסינגלים זורמים וקצרים כמו "אהוד 3", כאלה הדורשים יותר טכניקה כמו "אתיופיה", "הכתום" ו-"קפריסין" ועד מסלולים מקצועיים ותלולים.

כעת, החלטת רשות הטבע והגנים לאכוף את האיסור, הופכת דה פקטו את חלקם לאסורים לרכיבה בשל מסוכנותם. בשמורות טבע מוכרזות אסור לרכוב או לטייל בכלל על שבילים שאינם מסומנים, אולם במשך שנים לא אכפה רשות הטבע והגנים את האיסור הזה בשמורת טבע אלונה וגם לא בהר חורשן. בתחום השמורה הצמודה בחלקה הדרומי למושב עמיקם יש שבילים מסומנים וגם הם מיועדים בעיקר לג'יפים. שבילי אופניים מסומנים אין בכלל.

בקרב הרוכבים אומרים כי האזור המדובר הוא ריאה ירוקה ומוקד לפעילות בטבע לאלפי אנשים. "במידה ורוצים להסדיר את הרכיבה במקום, אפשר להתחיל בסימון והסדרה של השבילים הקיימים לפני שאוכפים את האיסור על הרוכבים" אמרו לאתר "בייקפאנל".

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
צימר רילקס בוטיק הוא יחידת אירוח זוגית בגודל כ־25 מ"ר, הכוללת חדר שינה נפרד עם ג'קוזי זוגי, סלון, מטבח מאובזר וחניה פרטית.
מעלה עמוס
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 790 ש"ח
נופש באשדוד הוא מתחם הכולל דירת נופש דו-קומתית בשטח של כ-220 מ"ר עם גג של כ-40 מ"ר, 5 חדרים לזוגות, 2 חדרי ילדים ואירוח של עד 30 נופשים ו-5 לולים.
אשדוד
30 מיטות
5 חדרים
החל מ- 3000 ש"ח
בחגוי הסלע הוא מתחם הכולל וילה גדולה וארבע סוויטות אירוח, תשעה חדרי שינה זוגיים וחדר נוסף גדול לילדים, בריכה וג'קוזי מוצנעים, סנוקר, פינג פונג ומשחקייה, ומתאים לאירוח של משפחות גדולות וקבוצות עד כ-50 נופשים.
יערה
50 מיטות
9 חדרים
החל מ- 4000 ש"ח
מרגוע היא וילה פרטית בת שני מפלסים הכוללת 4 חדרי שינה זוגיים, סלון לילדים, שני מטבחים, חצר גדולה ומקורה עם אביזרי משחק ואירוח לעד 13 נופשים ושני תינוקות.
דימונה
13 מיטות
4 חדרים
החל מ- 3000 ש"ח
הצימר של דחבש הוא דירת גן הכוללת חדר שינה זוגי, שני חדרים נוספים וסלון, לאירוח של עד 10 נופשים, עם בריכת שחייה פרטית ומוצנעת, ג'קוזי ספא מחומם, חצר גדולה ומטופחת ומתקני פנאי לכל המשפחה.
טבריה
10 מיטות
2 חדרים
החל מ- 1600 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך