בדרך לפטור מוויזה לארה"ב: פחות מ-3% סירובי בקשות

בדרך לפטור מוויזה לארה"ב: פחות מ-3% סירובי בקשות

שגריר ארצות הברית תום ניידס הודיע כי שיעור סירובי הבקשות לוויזה של ישראלים ירד מתחת ל-3% – מה שיסלול את הדרך לפטור מוויזה לאזרחי המדינה, אך עדיין לא מבטיח שישראל אכן תתקבל לתוכנית. גורם בכיר בשגרירות: "זה רק הצעד הראשון בשורה של צעדים שנדרשים מישראל".

 

שגריר ארצות הברית בישראל טום ניידס הודיע ביום שני בשבוע שעבר כי שיעור סירובי הבקשות לוויזה של ישראלים ירד מתחת ל-3%. עם זאת, הנתון המיוחל והנמוך עדיין לא מבטיח שישראל אכן תתקבל לתוכנית הפטור מוויזה לארה"ב. האמריקנים העבירו מסרים לפיהם לישראל חלון זמנים קצר להשלים את המהלך.

בכיר אמריקני אמר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מחויב לעניין הפטור מהוויזה, ולכן ניתן להעריך במידה רבה של ודאות שישראל תקבל את הפטור החל מתחילת באוקטובר, המשמעות היא שלישראל חלון הזדמנויות של כשמונה חודשים להשלמת כל ההיערכויות, הטמעת מערכות המחשב וחיבורן למערכות האמריקניות וישראל תעמוד בכל הדברים שנותרו ולא תביא לשיבוש ההליך, בשל מחויבותה לעניין.

מלבד החקיקה בכנסת, ישראל צריכה להשלים את ההליכים שנוגעים ליישום התוכנית לביטחון הגבולות של ארה"ב, ורק לאחר שהמשרד לביטחון המולדת ומחלקת המדינה האמריקנית ייתנו אור ירוק שישראל אכן עומדת בכל התנאים – היא תצטרף לתוכנית.

שר החוץ אלי כהן הודיע כי משרדו קיבל את הנתונים האמריקנים על שיעור סירובי הבקשות לוויזה של ישראלים, ואמר: "זו בשורה משמחת לכל אזרחי ישראל. אני מעריך שכבר השנה יוכלו ישראלים לבקר בארה"ב ללא צורך בקבלת ויזה מהשגרירות האמריקנית. אני מודה לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן על תמיכתו והובלתו למתן פטור מוויזות לישראלים".

המשמעות למעשה היא שישראלים שיגיעו לארה"ב לשהייה של עד 90 יום יוכלו להיכנס ללא מגבלות ויזה, למעט הצורך בהגשת בקשה לקבלת בקשה שמאפשרת כניסה לא מוגבלת לארה"ב במשך שנתיים. אמריקנים, חשוב לציין, לא יידרשו להגיש בקשה דומה עם כניסתם לישראל. לצד זאת, ישראלים שירצו להישאר בארה"ב יותר מ-90 יום, או מתכננים לעבוד וללמוד שם, עדיין יידרשו לקבל ויזה מהשגרירות בהליך הרגיל.

במסגרת ההדדיות, תצטרך ישראל לספק תנאים דומים לכל אזרח אמריקני – ללא קשר למוצאו הדתי, האתני או מקורות משפחתו. בפועל, המשמעות היא שישראל תצטרך לאפשר לכל אמריקני ממוצא ערבי, גם פלסטיני, לעלות על מטוס לנתב"ג, ולאפשר לו לבקר את בני משפחתו ברשות הפלסטינית באמצעות הדרכון האמריקני שלו. בעצם, ישראל לא תוכל למנוע מפלסטינים עם דרכון אמריקני להיכנס לישראל, גם אם היעד שלהם הוא בכלל רמאללה או בית לחם.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
יוקרה מול הכנרת היא דירת נופש בטבריה הצופה לכנרת. הדירה כוללת 3 חדרי שינה ומתאימה ל-8 נופשים.
טבריה
8 מיטות
3 חדרים
החל מ- 1200 ש"ח
יחידת אירוח הגלים ממוקמת ביישוב הדתי ניצן ומותאמת לזוגות ומשפחות עד 4 נופשים. היחידה כוללת חדר שינה זוגי אחד וחלל נוסף עם ספה נפתחת לילדים.
אשקלון
4 מיטות
1 חדרים
החל מ- 500 ש"ח
וילה חדשה המאובזרת ברמה גבוהה למטיילים שאוהבים סטייל, המתחם בנוי בשתי קומות וכולל ששה חדרים סגורים. ניתן להתארח במקום עד 15 נופשים.
טבריה
15 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2500 ש"ח
שני צימרים נפרדים לזוגות ומשפחות. בכל צימר שני חדרי שינה 4 בסה"כ עד 9 נופשים בכל צימר.
אור הגנוז
9 מיטות
4 חדרים
החל מ- 700 ש"ח
יחידת אירוח כפרית מטופחת, הכוללת חדר שינה זוגי, סלון עם ספה נפתחת לשלושה, מתאימה לעד 5 נפשות
מיצד (אספר)
5 מיטות
1 חדרים
החל מ- 650 ש"ח
וילה מרווחת בנוייה בשני מפלסים עם 4 חדרי שינה זוגיים, חדר ילדים ואירוח עד 16 נופשים בנוחות מושלמת.
ערד
16 מיטות
4 חדרים
החל מ- 3000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך