לאחר היציאה לפתרון עתידי בגיוס עובדים חדשים והכפלת משמרות, בשבוע שעבר, בדיון בוועדת הפנים הוצעו מספר צעדים לצמצום התורים ובהם הצעה לעבור לשיטה של הנפקת דרכונים מקוונת. החסרונות: חוק המאגר הביומטרי, הדורש נוכחות פיזית של מבקשי הדרכון.
פתרונות עדיין אין ואזרחי ישראל אינם יכולים כמעט להשיג דרכון קבוע בתוקף. על פי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, התור להנפקת דרכון בלשכות האוכלוסין וההגירה ברוב המדינה מגיע לכחצי שנה, ובלשכות רבות (בעיקר באזור המרכז) אין תורים בכלל.
בדיון שנערך בוועדת הפנים של הכנסת ודיווחנו עליו בשבוע שעבר עולה כי נקבעו מספר צעדים שימתנו את התורים האדירים שיש כרגע. כך בין השאר יגייסו עובדים חדשים, יוכפלו המשמרות בחלק מהלשכות ויוקמו מרכזים שיטפלו בנושא הדרכונים בלבד. צעדים אלו דורשים את אישור ההסתדרות מצד אחד והאוצר.
צעד נוסף שעלה בשיחה בין יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר לבין מנכ"ל רשות האוכלוסין רונן פרץ הוא לעבור לשיטה אחרת לגמרי, של הנפקת דרכונים אונליין דרך המרשתת, ללא צורך להגיע כלל ללשכות האוכלוסין.
בכך יוקל דרמטית את התור עבור האזרחים הנדרשים להוציא דרכון קבוע. מטעם יו"ר הוועדה ח"כ הרב יעקב אשר נמסר כי, עושים כיום למשל בבריטניה. בריטניה אכן מאפשרת הנפקת דרכונים אונליין, בעלות של 82.5 ליש"ט (כ-340 שקל) תוך עד 10 שבועות.
הקושי המרכזי שהופך את ההצעה ללא ריאלית, וככל הנראה לא תמומש בזמן הקרוב הוא כי חוק המאגר הביומטרי דורש שההנפקה תיעשה פיזית בפני פקיד של לשכת האוכלוסין, מה שאומר שלא משנה איך יבצעו שינוי כזה, הוא יצטרך לעבור דרך חקיקה של הכנסת ודיונים נרחבים בוועדה המשותפת של החוק הביומטרי.