אחרי שהמעיין שופץ לאחרונה על ידי בני נוער והפך לדבר החם בקרב מטיילים, בריכת עין רשאש שבחבל בנימין נהרסה ביום שלישי בידי אנשי המנהל האזרחי ורשות הטבע והגנים. ככל הנראה הסיבה, היא שמי המעיין נותבו לבריכה ששופצה בשמורת טבע. למרות שהמפה מראה אחרת.
עין רשאש היא בריכת מים מרובעת שנמצאת על קו התפר שבין חבל בנימין לבקעת הירדן. היא שופצה לאחרונה בידי בני נוער מהאזור שניקו אותה, הוציאו בוץ, עקרו את העשבייה השוטה, התקינו סולם וניתבו את מי המעיין לתוכה – מה שיצר מראה מרהיב של בריכה עם מים צלולים המשקיפה אל מול נוף מרהיב.
אך ביום שלישי שעבר, הגיעו אנשי רשות הטבע והגנים, תחת המנהל האזרחי שאחראי על שמורות הטבע ביהודה ושומרון, והרסו את הבריכה וכל מה שהושקע בה.
אנשי רט"ג ומנהל אזרחי הגיעו עם פטישים וקונגו והחלו לשבור את הבריכה, סיפר גורם בחבל בנימין ל'וואלה': "הם טוענים שהבריכה בתוך שמורת הטבע ולכן הרסו אותה, אבל המפות מראות אחרת והבריכה בגבול השמורה".
ואכן, לפי מפות טיולים, נראית הנקודה הכחולה של המעיין מחוץ לסימון של שמורת הטבע. "הבריכה קיימת כבר 50 שנה והיתה מלאה בעבר", אומר אותו גורם, "וסך הכל שיקמו אותה אחרי שהיתה נטושה שנים והבדואים המקומיים היו לוקחים את המים לשקתות, ומשם הם זורמים בתעלה פתוחה אל הבריכה העתיקה. הפעולה היחידה שנעשתה שם – היא לנקות את הבריכה".
דוברות בנימין
לפי גורם ברשות הטבע והגנים, הבריכה נמצאת בשמורת טבע ובני הנוער ששיפצו אותה בעצם תיעלו את המים מהמעיין, כך שמי המעיין לא זורמים יותר באופן הטבעי שלהם. אך אותו גורם מבנימין טוען ההיפך: "עין רשאש הוא מעיין קסום שנמצא במסלול טיול רגלי מפורסם. זה מקום שמטיילים בו ומבקרים בו, ותמיד ראו את הבריכה ריקה ממים, והנביעה היתה נשפכת סתם על האדמה ולכן בני נוער ניקו אותה ומילאו אותה".
ראש המועצה האזורית מטה בנימין ישראל גנץ, אמר: "אני קורא לראש הממשלה ולשרים במשרד הבטחון להתערב באופן מידי ולמנוע את המשך ההרס. את המינהל האזרחי חובה לפרק ובהקדם גם כדי למנוע עוול ופגיעה בסביבה ובמשאבי הטבע כפי שעושה המינהל היום".
מהמנהל האזרחי (מתפ"ש) נמסר: ביום (שלישי), בשעות הבוקר, קיימו גורמי יחידת קמ"ט שמורות טבע במנהל האזרחי פעילות שטח בתחום שמורת טבע "נחל פצאל". בתוך כך, ולאחר זיהוי מפגע בטיחותי שנוצר כתוצאה מפעילות בלתי חוקית שבוצעה בתחומי השמורה ופגיעה בנביעת מים טבעית במקום, בוצעו פעולות להשבת המצב בשטח לקדמותו ושיקום הנזקים שנוצרו. הפעילות בוצעה בהתאם לסמכויות ולנהלים ובכפוף לשיקולים המבצעיים.