גור אריות אותר בבית פרטי בישראל - נפתחה חקירה

שלומית שביט רשות הטבע והגנים

גור אריות אותר בבית פרטי בישראל – נפתחה חקירה

בדירת מסתור בארץ נמצא גור אריות שכונה "אבו מאלק" והוחזק באופן בלתי חוקי. ברשות הטבע והגנים אומרים כי מדובר בהתעללות בגור שנותק מאימו וכי הוא בטיפול והנושא ייחקר עד תום.

 

בלשי משמר הגבול ופקחי רשות הטבע והגנים הצליחו לאתר בדירת מסתור גור האריות שכונה "אבו מאלק" שהוחזק באופן בלתי חוקי. בזמן האחרון, הועלו ברשתות החברתיות מספר סרטונים שמתעדים גור אריות המכונה "אבו מאלק",  שהוחזק באופן בלתי חוקי על ידי מספר אזרחים בארץ.

ביחידה המרכזית של מג"ב דרום נפתחה חקירה סמויה ובאמצעות אמצעים טכנולוגיים ופעולות חקירה מתקדמות, פשטו הערב בלשי היחידה ופקחי רשות הטבע והגנים לדירת מסתור באזור המרכז ואיתרו בה את גור האריות.

על פי החשד, בתקופה האחרונה נרכש גור האריות מספר פעמים על ידי מספר חשודים שהחזיקו אותו בבעלותם וסחרו בו. גור האריות, הועבר לבדיקה וטרינרית ומטופל על ידי פקחי רשות הטבע והגנים. החקירה במשמר הגבול נמשכת לטובת איתור מעורבים נוספים.

אורי לניאל ראש תחום חיות בר בשבייה רשות הטבע והגנים סיפר למחרת התפיסה: "אתמול בלילה בפעילות ממושכת ומשותפת עם מג״ב הצלחנו לתפוס את גור האריות. הגור נלקח מאימו בגיל צעיר דבר שגורם לפגיעה קשה בבעל החיים. מדובר בגור שהופרד מאימו בגיל צעיר בזמן שהוא זקוק להיות בחברת אימו".

לניאל סיפר: " לקחנו את הגור לבדיקות בבית החולים הווטרינרי בוצעו צילומי רנטגן ומשם נעביר אותו להמשך בדיקות נוספות על מנת לאמוד את מצבו. לאחר מכן הוא יועבר להסגר והמשך טיפול ושיקום נפשי וגופני. אני קורא להפסיק את ההחזקה של חיות בר בניגוד לחוק".

"חיות בר גדולות ומסוכנות כמו אריות לא מתאימות להחזקה פרטית הן מבחינת הסכנה לבני אדם והן בגלל מורכבות הטיפול וצער בעלי החיים שנגרם בהחזקתם  וברווחתם. גריעת הגור מאימו בגיל מוקדם סביר שהתבצעה בצורה אכזרית. מדובר החזקה לא חוקית על פי החוק להגנת חיות הבר הנהוג בישראל

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למרות הפגיעה בסביבה בגץ הכריע על המדינה להרוס את בריכות התיירות בעינות ענר למלאות
פארק הצפרות החדש במעגן מיכאל נחנך בשבוע שעבר לאחר השקעה משמעותית של כ-6 מיליון
בשורות משמחות לחובבי הפנאי והטבע, רט"ג ומינהל התכנון מדווחים על הכרזת גן לאומי ים
רט"ג ומינהל התכנון הודיעו על הכרזתם של 6 גנים לאומיים ושמורות טבע חדשות בישראל.
ההכנות האחרונות לפתיחתו של פארק הקישון החדש, המוכר כ"פארק הגשרים" מבוצעות בימים אלו לקראת
ביום שני ד' דחול המועד סוכות ייערך באמפי פארק בבית שמש שמחת בית השואבה
המומלצים שלנו
תמיד חלמתם לצאת כל המשפחה יחד, חופש ברמה הוא פארק פרטי שיספק לכם תעסוקה לכל בני המשפחה מפינת חי ומתנפחים ועד בריכה או שולחנות משחק בפרטיות מלאה.
דרום
0 מיטות
0 חדרים
החל מ- 2500 ש"ח
בשכונה שקטה, בסמוך לעיר העתיקה, שוכן מתחם צימרים בפאתי העתיקה. המתחם כולל שתי יחידות נפרדות, האחת בת שני חדרים והשנייה בת שלושה חדרים, המתאימות ל-6 נופשים כל אחת, ובסה"כ ל-12 נופשים.
צפת
12 מיטות
4 חדרים
החל מ- 400 ש"ח
אחוזת טוקאי היא וילה מפוארת חדשה ומאובזרת ברמה גבוהה בצפת. הוילה כוללת 9 חדרי שינה מתוכם 8 מותאמים לזוגות, בווילה 27 מיטות + מזרונים ומתאימה למשפחות עם כ – 30 נופשים.
צפת
27 מיטות
8 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח
וילת עדי במדבר בנויה על שני מפלסים והיא כוללת 4 חדרי שינה. הווילה מיועדת לקבוצות ומשפחות עד 12 נופשים.
ערד
12 מיטות
4 חדרים
החל מ- 1600 ש"ח
מגד ערד היא יחידה מפוארת בווילה בערד. הווילה כוללת 3 חדרי שינה מתוכם חדר לזוג המקום מתאים ל-10 נופשים. אפשרות להחזרים מקופת חולים לזכאים.
ערד
10 מיטות
1 חדרים
החל מ- 1300 ש"ח
מור היא אחוזה חדשה הבנוייה לתפארת שתעניק לכם את חווית הנופש המקסימלית. המתחם מחולק ל-3 מפלסים וניתן להשכרה לעד 40 איש, לצד אפשרות לשכור יחידה ל-15 איש. המתחם כולל 9 חדרים לזוגות לצד 2 חללים מותאמים לילדים.
ערד
40 מיטות
9 חדרים
החל מ- 8000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך