המס על חדרי הנופש בעכו יוכפל

המס על חדרי הנופש בעכו יוכפל

"עיוות היסטורי": המס על חדרי הנופש בעכו יוכפל

במשרד הפנים דחו את החלטת עיריית עכו להפחית את תשלומי הארנונה שנגבים מהם ולחייב אותם בתשלום כפול | "מודעים למצבה של העירייה ועושים ככל שיש בידם על מנת לסייע לרשויות בכלל ולעיריית עכו בפרט בכל הנוגע לתיקון עיוותים היסטוריים" אמרו במשרד הפנים.

אחרי שנתיים של קורונה ושמיים סגורים לכניסת תיירים, המהווים כחמישים אחוזים מהמבקרים, ולאחר אירוע שומר החומות, הם התבשרו כי במשרד הפנים דחו את החלטת עיריית עכו להפחית את תשלומי הארנונה שנגבים מהם ולחייב אותם בתשלום כפול, כפי שנדרשים לשלם בתי מלון.

עד לסוף שנת 2019 שילמו המלונאים תעריף ארנונה דומה לזה של דירת מגורים. הם עודכנו בסופה כי עליהם לשלם בהתאם לתעריף הנגבה ממלונות. בעקבות פנייתם, אישרה מועצת העיר פה אחד ביוני 2021 את הצעתו של ראש העירייה שמעון לנקרי לקביעת הנחה של כמחצית מסכום התעריף הנקוב למלונות וסיווג כמאתיים יחידות האירוח שהם מפעילים ברחבי העיר העתיקה כצימרים.

במשרד הפנים אמרו כי הם "מודעים למצבה של העירייה ועושים ככל שיש בידם על מנת לסייע לרשויות בכלל ולעיריית עכו בפרט בכל הנוגע לתיקון עיוותים היסטוריים בתעריפי הארנונה". אך בכל זאת, החלטת העירייה נדחתה בידי שרת הפנים איילת שקד ושר האוצר אביגדור ליברמן. זאת מאחר והעירייה מוגדרת כרשות מקומית לא איתנה ויציבה ומצבה הכלכלי לא מאפשר אישור הנחות שכאלו.

(בתמונה: עכו)

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
ממוריז נופשים בעתיקה היא דירת נופש הכוללת 6 חדרי שינה ומותאמת למשפחות וקבוצות עד 17 נופשים, באמצ"ש המקום מתאים גם לזוגות בלבד.
צפת
17 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
נופי פסגות כוללים 4 סוויטות נפרדות המותאמות לזוגות ומשפחות, הסוויטות כוללות בסה"כ 6 חדרים מתוכם 4 חדרים לזוגות, המתחם כולו מתאים ל-21 נופשים.
צפת
21 מיטות
4 חדרים
החל מ- 590 ש"ח
אחוזה בלב העתיקה כוללת 9 סוויטות זוגיות ומשפחתיות, הסוויטות הזוגיות מותאמות לזוג + תינוק והמשפחתיות לזוג + 2-4 ילדים
צפת
28 מיטות
9 חדרים
החל מ- 500 ש"ח
מעלה המדבר הם סוויטות יוקרתיות לזוגות ומשפחות מול נופי המדבר המתחם כולל סוויטה זוגית וסוויטה משפחתית ומתאים לאירוח עד 6 נופשים
מעלה עמוס
6 מיטות
2 חדרים
החל מ- 950 ש"ח
נופש בוטיק נתניה היא וילה הכוללת 8 חדרי שינה מתוכם 6 מותאמים לזוגות, הווילה בנוייה בארבע קומות ומותאמת למשפחות וקבוצות עד 26 נופשים.
נתניה
26 מיטות
6 חדרים
החל מ- 4500 ש"ח
וילה אור היא וילה חדשה ביישוב אור הגנוז, הווילה כוללת 5 חדרי שינה המותאמים לזוגות לאירוח עד 20 נופשים. בווילה בריכה סגורה שולחנות משחק וכל מה שצריך לאירוח. המקום מונגש לבעלי מוגבלויות, עם רמפה ומעקה המותאמים גם לכיסאות גלגלים חשמליים.
אור הגנוז
20 מיטות
5 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך