עיריית הרצליה החליטה לקדם את פרויקט שיקום נחל גליל ים – בין השכונות נווה ישראל, גליל ים וויצמן בהרצליה ומזמינה את התושבים להשפיע כיצד תיראה פנינת הטבע הזאת בעוד כשנתיים.
עם התקדמות העבודות בנחל גליל ים, הוקם מטה מאבק לשימור נחל גלילות שחבריו חששו מהקרבה של בית הספר אל הנחל. המטה ביקש לשמור על הנחל ולוודא כי ערכיו ופעילותו הטבעית נשמרים. ואכן, עיריית הרצליה הסבירה כי "על אף שהתכנון הקיים עומד בדרישות כלל הגורמים – בחרה העירייה לעצור, לתכנן מחדש, ולהפוך את הנחל מחצר אחורית, לפנינה אזורית".
בסיום התהליך הנחל ישוקם בהשקעה של מיליוני שקלים, לפי תוכנית שיקום של מומחים אקולוגיים. תהליך השיקום אמור להיטיב עם הנחל, לעומת המצב הקיים, בהיבטי צמחייה ובעלי חיים. הנחל יהפוך למרחב טבע מזמין באמצע העיר ויתאפשרו בו טיולים ושהייה לכל אורכו של הנחל, כמו גם פעילויות חינוכיות עשירות של ילדי הגנים ובתי הספר הצמודים.
בנוסף, בחרה העירייה לשתף את התושבים באפשרויות השונות לשיקום של מרחב הנחל ובניית מבנה בית הספר, ולתת להם לבחור מה יקרה באזור ואיך ייראה המרחב. ניתן להצביע בימים אלו באתר העירייה.
חלופה א': שיקום הנחל, הגדלת ערוץ הנחל, "נגיסה" לתוך שטח חצר בית הספר – תוך שמירה על גודל מבנה בית הספר.
הנחל ישוקם ויעמוד על רוחב דומה לקיים מגדה לגדה. רוחב הנחל יאפשר טיול ושהייה בנעימים, על אף ששיפועי הגדות יהיו חדים יחסית, אך יותר מתונים מהשיפועים כיום. וכמובן, רוחב הנחל יעמוד בזרימה של חודשי החורף, בהתאם לחוות דעת של מומחים.
חלופה ב': הגדלת ערוץ הנחל תוך צמצום מספר הכיתות וכיתות הגן – על בסיס הרחקת מבנה בית הספר בכ-5 מטרים.
הנחל ישוקם וערוץ הנחל יורחב ביחס לחלופה א' ולמצב כיום. גדות הנחל יהיו מתונות יותר ותתאפשר צמיחה של צמחיה נוספת.
בנוסף, העירייה מזמינה את התושבים לשתף מה חשוב להם בתהליך השיקום, אילו יוזמות, רעיונות וחלומות יש להם, שיכולים להשתלב בשיקום הנחל. היוזמות יובאו לשולחן הדיונים של גורמי המקצוע כחלק מתהליך התכנון.