פסולת בחופי הים

 קרדיט צילום: יעל שי, המשרד להגנת הסביבה

חופי ישראל פחות נקיים מבעבר

יוצאים לחוף הים? נתוני מדד חוף נקי לחודש אפריל 2024 חושפים כי רק 71% מהחופים הפתוחים בישראל נמצאו נקיים. לצורך ההשוואה, בתקופה המקבילה אשתקד 93.85% מהחופים הפתוחים בישראל נמצאו נקיים. עם זאת הנתון טוב יותר מבדיקה בחודש מרץ אז הם עמדו על 62%.

 

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני מדד חוף נקי של חודש אפריל, מהם עולה כי 71% מחופים שנמדדו דורגו נקיים עד נקיים מאוד, לעומת 93.85% במדד באותה תקופה אשתקד. זהו שיפור ביחס למדד בחודש מרץ שבו דורגו 62% מהחופים הפתוחים נקיים.

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן: "שומרים על ישראל נקייה. עונת הרחצה נפתחה זה מכבר, וההשפעות על ניקיון החופים ניכרות. אני מזמינה את הציבור לבקר בחופים הפתוחים, ללא כל שימוש בפלסטיק חד פעמי, לטובת כלל הציבור והסביבה הימית".

להלן רשימת החופים ומצב הניקיון בהם:

הרשויות החופיות הנקיות ביותר בעלות ציון נקי מאוד הן:

נהרייה, עכו, ג'סר א-זרקא, חדרה, נתניה, חוף השרון, הרצלייה, בת ים, אשדוד, חוף אשקלון, אשקלון.

הרשויות החופיות בעלות ציון נקי:

חוף הכרמל, עמק חפר, רשות הטבע והגנים, תל אביב-יפו.

הרשויות החופיות בעלות ציון בינוני:

אילת, חיפה, חנ"י, מטה אשר.

הרשויות החופיות בעלות ציון מלוכלך:

קריית ים וטירת הכרמל.

 

מדידת הניקיון בחופים הפתוחים הופסקה בתחילת המלחמה והתחדשה חלקית מאז חודש פברואר 2024. הנהלת קרן הניקיון אישרה תקציב רב שנתי לשלוש השנים הבאות לתוכנית חוף נקי בעלות של יותר מ-55 מיליון ₪ לטובת המשך תקצוב ניקיון החופים הפתוחים על ידי הרשויות החופיות בים התיכון ובים סוף, כמו גם המשך תגבור אכיפת הניקיון בחופים, פעולות להוצאת פסולת מהים, ניטור ופרסום.

השנה מציינים את השנה ה-19 של תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה. התוכנית פועלת משנת 2005 במטרה למזער את מפגע הפסולת החופית והימית בישראל ולפעול לניקיונם של החופים והים על פי המחויבות הבין-לאומית לטובת הסביבה והציבור בישראל.

מרכיב מרכזי בתוכנית חוף נקי ועיקר תקציבה מופנים לתמיכה ברשויות החוף בניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. תוכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה לניקיון החופים הפתוחים, ולפיהם 85% מהחופים יהיו נקיים 70% מהשנה. המטרה לטפל בבעיה הסביבתית של פסולת ימית בישראל.

 

מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה מודדים את רמת הניקיון בחופים הפתוחים בד בבד עם יידוע שוטף של רשויות החוף לטובת מעקב ופעולות מתקנות לשיפור מתמיד של ניקיון החופים. שיתוף תוצאות מדד חוף נקי לציבור הרחב נעשה לאורך השנה במקטעים מייצגים בחופי הים הפתוחים בים התיכון ובים סוף. זהו צעד משלים להעלאת המודעות של הציבור הרחב לתופעת הפסולת הימית ושקיפות ציבורית.

התמיכה ברשויות החוף בהפחתה במקור מקדמת התחייבות לקידום חוק עזר עירוני שיאסור שימוש בכלים חד פעמיים מפלסטיק בכלל חופי הרשות (הן המוכרזים הן הלא מוכרזים), כפי שכבר קיים באילת, חוף אשקלון, אשדוד, תל אביב, הרצלייה, עמק חפר, חדרה וחוף הכרמל.

המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור להימנע מלהביא פסולת פלסטיק לחופי הים, במטרה לשמור על החופים של כולנו נקיים.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
פנינת הנופש מירון הוא מתחם גדול הכולל 10 חדרי שינה מותאמים לזוגות ביישוב מירון. המתחם מותאם ל-20 מבוגרים + 10 ילדים.
מירון
30 מיטות
10 חדרים
החל מ- 4000 ש"ח
שני סוויטות נפרדות עם דלתות מקשרות בצפת העתיקה למשפחות וזוגות. 4 חדרי שינה מתוכם 3 מתאימים לזוגות ועד 11 מיטות
צפת
11 מיטות
3 חדרים
החל מ- 650 ש"ח
פנינת האר"י כולל 5 יחידות אירוח נפרדות עם אפשרות חיבור בדלתות מקשרות, מתאים לאירוח זוגות ועד משפחות וקבוצות של עד 30 נופשים בנוחות מלאה.
צפת
30 מיטות
7 חדרים
החל מ- 600 ש"ח
וילה מרווחת עם 4 חדרים סגורים, חדר ג'קוזי ענק מול נופי המדבר, חצר מטופחת ומתחם משפחתי מפנק המתאים לעד 15 נופשים.
מצפה יריחו
15 מיטות
2 חדרים
החל מ- 1200 ש"ח
סוויטת רילקס היא סוויטת אבן יוקרתית בישוב החרדי מעלה עמוס עם חדר שינה זוגי, בריכה פרטית מחוממת ואירוח מפנק לזוגות באווירה שקטה.
מעלה עמוס
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 980 ש"ח
אסטייט היא וילה עם 8 חדרים (5 זוגיים), עד 25 נופשים, חצר גדולה ומאובזרת, סלון ומטבח מרווחים, אווירה שקטה ופסטורלית בערד.
ערד
25 מיטות
5 חדרים
החל מ- 4000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך