מאז הקורונה: התיירות לישראל במגמת התאוששות

מאז הקורונה: התיירות לישראל במגמת התאוששות

מתחילת השנה האזרחית הגיעו ארצה 1.2 מיליון מבקרים. מדובר בגידול משמעותי בכניסת התיירים. ארה"ב מובילה עם 27% מהבאים לישראל והצפי הוא התקרבות למספרי שנת השיא, 2019.

 

אחרי שנתיים קשות, שבהן ראינו מעט מאוד תיירים בישראל בגלל משבר הקורונה – השנה האחרונה היתה טובה יותר, עם סימני התאוששות לתיירות הישראלית ובכלל. נתונים בלעדיים שהגיעו ל"ישראל היום" מראים מהיכן מגיעים לישראל הכי הרבה תיירים, כמה זמן הם נשארים בארץ, ומאילו מדינות יש זינוק חריג במספר התיירים שמגיעים.

השנה שקדמה לקורונה, 2019 הייתה שנת השיא, אז ביקרו בארץ 4.55 מיליון תיירים. הקורונה שהתחילה ב־2020 סגרה את העולם בפני תיירים, אך השנה הנוכחית בהחלט מבשרת טובות מבחינת נתוני התיירות בישראל. מתחילת השנה ועד עתה נכנסו ארצה יותר מ־1.2 מיליון תיירים.

מדובר בתקופה הכי פחות מבוקשת של השנה, וכי רוב התיירים אמורים להגיע בחודשי הקיץ הקרובים. זה אומר שאם הכל יעבוד כמתוכנן – אנחנו צפויים לראות נתונים יפים שמתקרבים לשנים הטובות מבחינת מספר התיירים.

המדינה שממנה מגיעים הכי הרבה תיירים לישראל, בפער גדול מהמדינות שאחריה, היא דווקא זו שמצריכה טיסה ארוכה – ארה"ב. 321 אלף תיירים, המהווים כ־27% מכלל התיירים שביקרו בישראל, הם אמריקנים. משך השהייה הממוצע שלהם בארץ עומד על 7.4 ימים.

מייד אחרי ארה"ב ניצבת צרפת, שממנה הגיעו מתחילת השנה 78 אלף תיירים, המהווים 6.53% מכלל התיירים. לעומת האמריקנים, הצרפתים נשארים כאן זמן רב יותר – ממוצע של 8.8 ימים. את המקום השלישי תופסת גרמניה, עם 68 אלף תיירים מתחילת השנה (5.69% מכלל התיירים שנכנסו), ועם ממוצע ביקור של 7.6 ימים. קצת אחרי הגרמנים, עם מספר דומה של תיירים (67 אלף), נמצאים הבריטים (5.59%); ובמקום החמישי – רוסיה, משם הגיעו 62 אלף מתחילת השנה (5.24%). הרוסים הם גם התיירים ששוהים בארץ הכי הרבה זמן מבין חמש המדינות המובילות – 9.4 ימים בממוצע.

במקומות 9-6 ניצבות מדינות אירופיות קרובות: איטליה (45 אלף), רומניה (44 אלף), פולין (43 אלף) וספרד (25 אלף). מה שמשותף לתיירים שמגיעים ממדינות אלה הוא זמן שהות קצר – בין 5.2 ל־5.9 ימים בממוצע. את העשירייה הראשונה סוגרת קנדה, עם 24 אלף תיירים ושהייה ממוצעת של 8.9 ימים.

נתונים מעניינים מאוד מתבררים לגבי המדינות שנרשם הזינוק הגדול ביותר במספר התיירים שהגיעו מהן ארצה בהשוואה ל־2022. את השיא מחזיקה דרום קוריאה, עם עלייה של 1,439% ביחס לשנה הקודמת – כ־18 אלף תיירים. מאינדונזיה, מדינה שאיתה אין לישראל יחסים רשמיים, הגיעו 14 אלף תיירים – גידול של 1,109% מ־2022.

שתי מדינות נוספות שניתן לראות גידול חריג במספר התיירים שהגיעו מהן הן פולין (עלייה של 919%) ורומניה (818%). העלייה במספר התיירים שמגיעים מאוקראינה לעומת 2022 עומדת על 380%, וקרוב לוודאי שלמלחמה יש השפעה על כך.

חשוב לציין כי התאריכים הנמדדים, עדיין הוגבלו בשל מגבלות הקורונה. לכן, גם מספרים קטנים יחסית מציגים עלייה במספר התיירים לעומת אשתקד. לצד כל זאת, משרד התיירות עושה מאמצים נרחבים כדי להגדיל את מספר התיירים ממדינות אסיה השונות, שלהן פוטנציאל תיירותי משמעותי לישראל.

שר התיירות חיים כץ אמר: "נתוני התיירות הנכנסת נמצאים במגמה חיובית. מגיעים אלינו ממגוון יעדים, ולישראל יש מה להציע לכולם. מי שכמעט לא נוכח כיום על מפת התיירות בארץ הוא השוק האסיאתי, שיש לו פוטנציאל עצום שלא מומש עד כה. בכוונתנו להשקיע משאבים גדולים כדי לפרוץ אותו. מאות מיליוני תיירים יוצאים מדי שנה מיפן, הודו, סין ודרום קוריאה, ואנחנו רוצים למשוך אותם אלינו. הגברת התיירות מאסיה תקדם את תעשיית התיירות ותחזק את הכלכלה".

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
פנינת הנופש מירון הוא מתחם גדול הכולל 10 חדרי שינה מותאמים לזוגות ביישוב מירון. המתחם מותאם ל-20 מבוגרים + 10 ילדים.
מירון
30 מיטות
10 חדרים
החל מ- 4000 ש"ח
שני סוויטות נפרדות עם דלתות מקשרות בצפת העתיקה למשפחות וזוגות. 4 חדרי שינה מתוכם 3 מתאימים לזוגות ועד 11 מיטות
צפת
11 מיטות
3 חדרים
החל מ- 650 ש"ח
פנינת האר"י כולל 5 יחידות אירוח נפרדות עם אפשרות חיבור בדלתות מקשרות, מתאים לאירוח זוגות ועד משפחות וקבוצות של עד 30 נופשים בנוחות מלאה.
צפת
30 מיטות
7 חדרים
החל מ- 600 ש"ח
וילה מרווחת עם 4 חדרים סגורים, חדר ג'קוזי ענק מול נופי המדבר, חצר מטופחת ומתחם משפחתי מפנק המתאים לעד 15 נופשים.
מצפה יריחו
15 מיטות
2 חדרים
החל מ- 1200 ש"ח
סוויטת רילקס היא סוויטת אבן יוקרתית בישוב החרדי מעלה עמוס עם חדר שינה זוגי, בריכה פרטית מחוממת ואירוח מפנק לזוגות באווירה שקטה.
מעלה עמוס
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 980 ש"ח
אסטייט היא וילה עם 8 חדרים (5 זוגיים), עד 25 נופשים, חצר גדולה ומאובזרת, סלון ומטבח מרווחים, אווירה שקטה ופסטורלית בערד.
ערד
25 מיטות
5 חדרים
החל מ- 4000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך