נִלְכְּדָה יוֹדְפַת: מנסים לשחזר את החומה
בעבודות לשחזור החומה שהקיפה את יודפת, היישוב היהודי בגליל שנחרב בימי המרד הגדול ברומאים. מדובר בכ-60 אלף אבנים, שאמורות להספיק להקים חומה באורך של כ-45 מטר, בגובה שני מטרים וברוחב של כמטר אחד.
רשות הטבע והגנים הלאומיים החלה בימים אלה בעבודות לשחזור החומה שהקיפה את יודפת, היישוב היהודי בגליל שנחרב בימי המרד הגדול ברומאים בשנת 67 לספירה. על מנת להקל את העבודה, הקימו העובדים במקום מסילה ועליה קרונית המסיעה את האבנים מהעמק אל ראש התל, מקום שבו נערכות עבודות השחזור. הפרויקט מבוצע במימון ובשיתוף עם משרד ירושלים ומורשת.
יודפת העתיקה, ממוקמת בראש תל, דרומית הייתה מיושבת כבר בתקופה היוונית. באותה עת נבנתה בה חומה גדולה, מאבני גזית מסותתות. לאחר כמה מאות שנים, בעת המרד הגדול ברומאים, הגיע למקום יוסף בן מתתיהו, מחבר "יוסיפון", מי שהיה מפקד הגליל מטעם המורדים. הוא ארגן את תושבי העיר והגביה את החומה באמצעות אבנים מבתי התושבים שפורקו.
מדובר בכ-60 אלף אבנים, שאמורות להספיק להקים חומה באורך של כ-45 מטר, בגובה שני מטרים וברוחב של כמטר אחד. הבעיה הייתה להעלות את האבנים למקומן, ללא שימוש בכלים כבדים שעלולים להשחית את הנוף ללא היכר. לשם כך, כאמור, הקימו העובדים מסילה באורך של כ-50 מטר, ועליה נעה קרונית ובה האבנים, ומעלה אותם לגובה של כ-25 מטר לכיוון התל.