בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את עתירת החברה להגנת הטבע וארגון 15 דקות בטענה כי התוכנית בוצעה ללא תסקיר השפעה על הסביבה כדין. "לחפירת המנהרות עלולה להיות השפעה משמעותית על זרימת המים המזינים את המעיינות בסביבה".
עתירת הירוקים התקבלה, אחרי שנים של דיונים: פרויקט התחבורה הגדול בצומת אורה חוזר למוסדות התכנון משום שבית המשפט המחוזי בירושלים קיבל ביום חמישי שעבר את עתירת החברה להגנת הטבע וארגון 15 דקות נגד ההפרדה המפלסית בצומת בהרי ירושלים, במסגרתה הוחלט לחפור מנהרות כלי רכב, ללא ביצוע תסקיר השפעה על הסביבה כנדרש.
כזכור, תוכנית ההפרדה המפלסית בצומת אורה שבהרי ירושלים, נועדה לספק מענה תחבורתי לשכונות אותן מבקשת המדינה להקים בשטח רכס לבן כתנאי למימוש תוכנית בינוי רכס לבן, שתחליף את שטח הטיול הירוק המהווה בית לחיות בר.
התוכנית להפרדה מפלסית בוטלה לפני כשנתיים על ידי ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית בשל אי קיומו של תסקיר לבדיקת ההשפעה הסביבתית, אך המועצה הארצית החליטה לאחר מכן לאשר אותה בכל זאת, ללא תסקיר כדין.
האזור משתרע בין עין כרם למושב אורה, בו יערות וטופוגרפיה ייחודית. תוכנית ההפרדה המפלסית כוללת מנהרות באורך של כ-980 מטרים, ברוחב עשרה מטרים. לצד פגיעה סביבתית משמעותית. לכן, טענו העותרים כי לחפירת המנהרות עלולה להיות השפעה משמעותית על זרימת המים המזינים את המעיינות בסביבה.
השופט, אלכסנדר רון, קבע כי יצאה תקלה תחת ידם, היו מודעים לחשש לפגיעה סביבתית ומטעמים השמורים עמם נמנעו מהזמנת תסקיר סביבה. אילו הקפידו – העתירה לא הייתה באה אל העולם. כעת, יאלצו מוסדות התכנון להכין תסקיר השפעה על הסביבה, ולא להסתפק במסמכים מצומצמים.