אל נחל יואש והר שלמה: צעד בעקבות פרשת השבוע. משפחת דאצ'בסקי בטיול במסלול הסמוך לגבול מצרים, בנוף שכולו אבן אדומה ותצפית אל מרחבי צפון סיני. אם לא נרד למצרים לפחות ניתן לראות אותה ואת המדבר בו צעדו בני ישראל ארבעים שנה. האדום האדום הזה.
פרשות השבוע מתחילות לספר לנו על גלות עם ישראל בארץ מצרים. כבר כמה שבועות למדנו על סיפורו של יוסף הצדיק. עכשיו כל בני יעקב על ילדיהם גולים לארץ גושן ומשתעבדים בה. גושן והדלתא של הנילוס ידועה גם היום בפוריותה ובנקודות העניין הרבות המוצעות למבקרים בה.
טיול למצרים איננו בטיחותי ואף מסוכן מבחינה ביטחונית. בדואים חמושים מבריחים את הגבולות חלקם אף מזוהים עם ארגון הטרור האימתני דאעש. הפעם נרד למסלול בסמוך לגבול עם מצרים הכולל הליכה בנוף שכולו אבן אדומה ותצפית אל מרחבי מדבר סיני.
המסלול נחשב קשה יחסית, והוא כולל ירידה תלולה ואחריה עליה. הוא נמשך כחמישה קילומטרים ולוקח כחמש שעות הליכה למיטיבי לכת. המסלול איננו מעגלי ובסופו נדרשים המטיילים להחזיר את המכונית עימה באו אל נקודת הסיום.
ניסע בכביש הגבול עם מצרים, כביש שעולה מאילת מערבה (מספר 12. יש בו חלקים שסגורים לתנועה ונפתחים לסירוגין על ידי הצבא). לאחר עלייה ארוכה שנמשכת למעלה מעשרה קילומטרים תבחינו בשלט המורה על הר יואש. בסמוך לשלט זה נחנה את הרכב ונתחיל את המסלול המרהיב.
השביל יוצא לכיוון דרום וגבול מצרים, בסימון שצבעו כחול. השביל עובר במקביל לשביל ישראל ויש בו נופים מרהיבים אותם לא תראו באף מקום. אנחנו נצעד בשביל נוף שכולו אבן חול אדומה וחומה. הדרך כולה הופכת לשלל צורות גיאולוגיות יפות של סלעים ותצורות חול. מנקודת תצפית זו, משמאלנו, נוכל לראות את קניון נחל יואש כמו נשפך ונסחף אל תוך העמק.
כשנגיע אל צומת השבילים, נראה שביל שחור פונה שמאלה. ונקודה זו נוכל לפנות ימינה בשביל לא מסומן אל עבר התצפית המרשימה על קניון נחל גשרון. התצפית חולשת על קניון הגרניט שמתחתנו. ממערב, על קו האופק, ניתן לראות בעמוד בטון שניצב על קונוס, זוהי אבן גבול מס' 87.
אחרי עצירה ומנוחה בתצפית המרהיבה נחזור לשביל המסומן בכחול ונמשיך ללכת בו לכיוון דרום. משם נגיע לירידה תלולה, בה יתחלף סימון השביל לשחור. הירידה תלולה ולכן נקבעו בה כבלי מתכת. מעט לאחר סוף הירידה נגיע אל הערוץ הראשי של נחל גשרון.
כאן יחזור סימון השבילים להיות כחול. משמאלנו, נראה את אחד ממפלי נחל גשרון המרהיב. מכאן נמשיך ללכת במורד הנחל, עד שבין רגע הנוף משתנה: מערוץ צר וקניוני המתחתר בסלע גרניט אל ערוץ פתוח יותר העובר בסלע גיר רך.
באזור זה צומחים עצי שיטה ושאר שיחים הניזונים ממי השיטפונות הניגרים בימים אלו וממי התהום הפורצים בעקבות הגשם. למרות היופי שבמקום אנחנו ממליצים להמשיך כקילומטר נוסף עד שנבחין בעמוד ועליו חץ המפנה שמאלה לכיוון מעבר צפרא השביל מסומן בירוק.
הערוץ, חסום על ידי גושי סלע, אך מאפשר מעבר בזחילה מתחת לסלעים הגדולים או ביניהם. אחרי המחסום משתרע קניון קטן, שקירותיו עשויים אבן חול ובהם תצורות יפות. ביציאה מהקניון נפנה ימינה בעלייה לעבר נקודת הסיום בנחל שלמה. בקצה העלייה תגיעו אל נקודת תצפית יפה אל מרחבי צפון סיני.
מנקודת תצפית זו נמשיך אל מישור גדול. בקצהו, עלייה אחרונה וקטנה, לפני נקודת הסיום והירידה לנחל שלמה.
העברת הרכב לנקודת הסיום: מהר יואש נשוב בכביש 12 לכיוון אילת. כעבור כשלושה קילומטרים, בסוף הירידה התלולה, חוצה הכביש נחל רחב ובו עצי שיטה רבים. זהו נחל שלמה. שלט ימינה יורה לעבר חניון נחל שלמה. שימו לב לסימון השבילים האדום בו נפנה וניסע כ-700 מטר עד לנקודה שבה נראה בבירור שביל יורד מצד ימין.