רימון עשן גרם לשריפה בטבע

צילום רועי שטראוס רשות הטבע והגנים

רימון עשן גרם לשריפה בטבע

רימון עשן באימון צבאי גרם לשריפה בטבע

זריקת רימון עשן באימון צבאי גרמה לשריפת שמורת הטבע הדום שומרון; במשך שעות עמלו פקחים, כבאים ומטוסי כיבוי כדי להשתלט על הלהבות בשמורה.

בשמורת הדום השומרון פרצה ביום שלישי בשעות הצהריים שריפה בעקבות פעילות צבאית לא מבוקרת וזריקת רימון עשן. כתוצאה מהשריפה נשרפו כ-5000 דונם ונפגע בית גידול ערכי לאוכלוסיית הצבאים ומיני יונקים רבים שחיים בשמורת הטבע.

רועי שטראוס מנהל מרחב שרון אמר כי "זו שריפה שהייתה יכולה להמנע, המצב הזה מאוד מתסכל. תיאום האימון והערכות נכונה של אמצעי כיבוי בשטח האימון, היו יכולים למנוע את הנזק העצום לשמורה והפגיעה בערכי הטבע.

"כשהגעתי למקום מיד עם פרוץ השריפה גיליתי שהכוח המתאמן הגיע ללא ציוד כיבוי לשטח מה שהוביל להתפרצות השריפה במהירות ובעוצמה רבה כל זאת בניגוד לנהלים".

במשך שעות ארוכות פעלו במאמצי הכיבוי כעשרים פקחי רשות הטבע והגנים, שישה מטוסים ועשרים צוותי כיבוי אש.

פקחי רשות הטבע והגנים שפעלו בשטח השמורה למעלה מ-6 שעות רגלית עם מפוחים ותרמילי כיבוי יחד עם מטוסי הכיבוי הצליחו לעצור את השריפה.

ברשות הטבע והגנים מציינים כי החיילים ומפקדיהם פעלו בניגוד לפקודות הצבא באירוע זה והודיעו כי הרשות תפנה לגורמים המוסמכים בצבא בדרישה לתחקר את המקרה ולפעול על מנת שלא ישנו מקרים כאלה בעתיד.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
ממוריז נופשים בעתיקה היא דירת נופש הכוללת 6 חדרי שינה ומותאמת למשפחות וקבוצות עד 17 נופשים, באמצ"ש המקום מתאים גם לזוגות בלבד.
צפת
17 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
נופי פסגות כוללים 4 סוויטות נפרדות המותאמות לזוגות ומשפחות, הסוויטות כוללות בסה"כ 6 חדרים מתוכם 4 חדרים לזוגות, המתחם כולו מתאים ל-21 נופשים.
צפת
21 מיטות
4 חדרים
החל מ- 590 ש"ח
אחוזה בלב העתיקה כוללת 9 סוויטות זוגיות ומשפחתיות, הסוויטות הזוגיות מותאמות לזוג + תינוק והמשפחתיות לזוג + 2-4 ילדים
צפת
28 מיטות
9 חדרים
החל מ- 500 ש"ח
מעלה המדבר הם סוויטות יוקרתיות לזוגות ומשפחות מול נופי המדבר המתחם כולל סוויטה זוגית וסוויטה משפחתית ומתאים לאירוח עד 6 נופשים
מעלה עמוס
6 מיטות
2 חדרים
החל מ- 950 ש"ח
נופש בוטיק נתניה היא וילה הכוללת 8 חדרי שינה מתוכם 6 מותאמים לזוגות, הווילה בנוייה בארבע קומות ומותאמת למשפחות וקבוצות עד 26 נופשים.
נתניה
26 מיטות
6 חדרים
החל מ- 4500 ש"ח
וילה אור היא וילה חדשה ביישוב אור הגנוז, הווילה כוללת 5 חדרי שינה המותאמים לזוגות לאירוח עד 20 נופשים. בווילה בריכה סגורה שולחנות משחק וכל מה שצריך לאירוח. המקום מונגש לבעלי מוגבלויות, עם רמפה ומעקה המותאמים גם לכיסאות גלגלים חשמליים.
אור הגנוז
20 מיטות
5 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך