תחנת כוח סולארית תועדה מהחלל

תחנת כוח סולארית תועדה מהחלל

תחנת כוח סולארית תועדה מהחלל

סמנתה כריסטופורטי מאיטליה כתבה ברשת החברתית שלה: "נקודה בוהקת בנגב… כל כך יוצא דופן לראות אורות מעשה ידי אדם. זהו אחד ממגדלי האנרגיה הסולארית הגבוהים בעולם"

האסטרונאוטית האיטלקית, סמנתה כריסטופורטי, שנמצאת בתחנת החלל הבינלאומית, פרסמה תמונה של ישראל וחצי האי סיני. בכיתוב שצורף לציוץ התייחסה האסטרונאוטית הוותיקה לתחנת הכוח הסולארית באשלים, שאת האור הבוהק מהמגדל שלה ניתן לראות – כך מסתבר – מהחלל.

כריסטופורטי כתבה על התמונות, שאותן צילמה מגובה של כ-400 ק"מ מעל כדור הארץ: "מראה מסקרן! נקודה בוהקת בנגב… כל כך יוצא דופן לראות אורות מעשה ידי אדם במעברים (של תחנת החלל) ביום! זו תחנה שמרכזת אנרגיה סולארית, אחת הטכנולוגיות לקבלת אנרגיה מתחדשת מהשמש. עם אחד ממגדלי האנרגיה הסולארית הגבוהים בעולם!"

המתקן שתועד הוא למעשה "מגדל השמש" באשלים שמתנשא לגובה של 240 מטרים בתחנת הכוח הסולארית. התחנה משתרעת על פני שטח נרחב של כשלושה קילומטרים רבועים וכוללת יותר מ-50 אלף מראות בעלות שטח פנים של יותר מ-20 מטרים רבועים כל אחת.

בתחנה מוצב קולט שמש בצבע שחור עמוק שמקבל את אור השמש המוחזר אליו, באמצעות מראות השדה הסולארי. החזר האור מהקולט שעל מגדל השמש באשלים מייצר זוהר מסנוור ולא מסוכן בראש המגדל, הנראה למרחקים, שעליו הלינו בעבר תושבים בנגב.

(בתמונה: תחנת הכוח באשלים)

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ולמוסלמים. בשגרה
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
שני צימרים נפרדים לזוגות ומשפחות. בכל צימר שני חדרי שינה 4 בסה"כ עד 9 נופשים בכל צימר.
אור הגנוז
9 מיטות
4 חדרים
החל מ- 700 ש"ח
יחידת אירוח כפרית מטופחת, הכוללת חדר שינה זוגי, סלון עם ספה נפתחת לשלושה, מתאימה לעד 5 נפשות
מיצד (אספר)
5 מיטות
1 חדרים
החל מ- 800 ש"ח
פסגת הבוסתן בחצור הגלילית מציעה שתי סוויטות יוקרתיות לזוגות ומשפחות, עם ג'קוזי פרטי, בריכה, מטבח מאובזר ונוף מרהיב, לאירוח של עד זוג +2/3 בכל סוויטה.
חצור
5 מיטות
2 חדרים
החל מ- 700 ש"ח
בקתת עץ עם 3 חדרים – חדר זוגי, חדר ילדים עם 5 מיטות, סלון עם ספות נפתחות. בריכה בבין הזמנים, טרמפולינה ופינות ישיבה.
בר יוחאי
7 מיטות
1 חדרים
החל מ- 600 ש"ח
וילה אור היא וילה חדשה ביישוב אור הגנוז, הווילה כוללת 5 חדרי שינה המותאמים לזוגות ומתאימה לאירוח 20 נופשים. הווילה חדשה ומאובזרת בבריכה סגורה שולחנות משחק וכל מה שצריך לאירוח.
אור הגנוז
20 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2500 ש"ח
בשכונת שקד השקטה שוכנת לה וילת 'גינת וורדים' מרווחת ומהממת מוארת ומאווררת, 4 כיווני אויר, טובלת בירוק, בפרטיות מלאה.
ערד
17 מיטות
4 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך