זאב עם פרווה לבנה נצפה בנגב

צילום אשר פרץ רשות הטבע והגנים

זאב עם פרווה לבנה נצפה בנגב

זאב אפור עם פרווה לבנה שנחשב לנדיר בישראל, נצפה בנגב. |  הוא תועד במקרה בידי רשות הטבע והגנים שמציבה מצלמות קרקע על מנת ללמוד את התנהגות חיות הבר בשטח הפתוח.

 

זאב מצוי או זאב אפור הוא מין טורף מסוג כלב שבסדרת הטורפים. והוא בעל החיים הגדול ביותר במשפחת הכלביים ומצוי ברוב אזורי ישראל בתת מינים שונים. בשבוע שעבר תועד בישראל, זאב לבן שמשתייך לאחת מלהקות הזאב האפור שחי בנגב.

דותן רותם אקולוג שטחים פתוחים ברשות הטבע והגנים אמרי כי "במבט ראשון נראה שהזאב לבקן. אך העיניים אינן אדומות. ובכלל תופעת הלבקנות שהיא תופעת טבע נדירה יחסית המתבטאת בצבע לבן של העור והשערות, נגרמת כי פיגמנט המלטונין המצוי בעור לא בא לידי ביטוי עקב פגם גנטי. במינים קטנים המהווים טרף למינים גדולים לבקנות עלולה להיות לרועץ מאחר והם בולטים יותר בשטח. אך הזאב שלפנינו הוא בכל זאת עם פרווה לבנה ולכן מדובר בתצפית נדירה ומעניינת".

בישראל חיים בטבע חמישה מינים מקבוצת הכלביים: זאב המין הגדול ביותר בישראל. כל הכלביים הם חיות בר מוגנות. זאבים אפורים חיים בצפון הארץ ובדרומה. על פי הערכות, באזור הנגב המרכזי והדרומי מספרם  עומד על כ־ 100-150 פרטים. בתנאי המדבר הטבעיים טרפם הפוטנציאלי של הזאבים הוא ארנבות, צבי הנגב, הפרא, הראם הלבן והיעל הנובי. זמינות המזון הרבה שמקורה בפסולת המזון של האדם מסיטה את תלות הזאבים בטרפם הטבעי וגורמת לעלייה באוכלוסייתם.

לפני כעשור נצפה זאב לבן בעברונה. רשות הטבע והגנים ביצעה סקר כמה שנים לאחר מכן באיזור חולות מישור  ימין. אודי קולומבוס אקולוג רשות הטבע והגנים: ״הצבנו מצלמות במסגרת המחקר במשך שנתיים. בשנת 2015 תועדה זאבה לבנה ובהמשך תועדו גורים שלה. התצפית היחידה בדרום הארץ בעשור האחרון ומלבדה לא נצפו עד אמש".

אלון רייכמן אקולוג זאבים ברשות הטבע והגנים אמר:  ״בצפון הארץ ראינו תצפיות בודדות לאורך השנים של זאבים בצבעים שונים אך לא בצבע לבן כמו הזאב הזה".. לכן, מאחר שהתופעה כה נדירה ומדהימה ברשות שמורות הטבע לא מגלים את מיקומה של הלהקה אליה משתייך הזאב הלבן, זאת כדי שסקרנים וחובבים לא יבואו להציק לו.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
פנינת הנופש מירון הוא מתחם גדול הכולל 10 חדרי שינה מותאמים לזוגות ביישוב מירון. המתחם מותאם ל-20 מבוגרים + 10 ילדים.
מירון
30 מיטות
10 חדרים
החל מ- 4000 ש"ח
שני סוויטות נפרדות עם דלתות מקשרות בצפת העתיקה למשפחות וזוגות. 4 חדרי שינה מתוכם 3 מתאימים לזוגות ועד 11 מיטות
צפת
11 מיטות
3 חדרים
החל מ- 650 ש"ח
פנינת האר"י כולל 5 יחידות אירוח נפרדות עם אפשרות חיבור בדלתות מקשרות, מתאים לאירוח זוגות ועד משפחות וקבוצות של עד 30 נופשים בנוחות מלאה.
צפת
30 מיטות
7 חדרים
החל מ- 600 ש"ח
וילה מרווחת עם 4 חדרים סגורים, חדר ג'קוזי ענק מול נופי המדבר, חצר מטופחת ומתחם משפחתי מפנק המתאים לעד 15 נופשים.
מצפה יריחו
15 מיטות
2 חדרים
החל מ- 1200 ש"ח
סוויטת רילקס היא סוויטת אבן יוקרתית בישוב החרדי מעלה עמוס עם חדר שינה זוגי, בריכה פרטית מחוממת ואירוח מפנק לזוגות באווירה שקטה.
מעלה עמוס
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 980 ש"ח
אסטייט היא וילה עם 8 חדרים (5 זוגיים), עד 25 נופשים, חצר גדולה ומאובזרת, סלון ומטבח מרווחים, אווירה שקטה ופסטורלית בערד.
ערד
25 מיטות
5 חדרים
החל מ- 6000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך