רימון עשן גרם לשריפה בטבע

צילום רועי שטראוס רשות הטבע והגנים

רימון עשן גרם לשריפה בטבע

רימון עשן באימון צבאי גרם לשריפה בטבע

זריקת רימון עשן באימון צבאי גרמה לשריפת שמורת הטבע הדום שומרון; במשך שעות עמלו פקחים, כבאים ומטוסי כיבוי כדי להשתלט על הלהבות בשמורה.

בשמורת הדום השומרון פרצה ביום שלישי בשעות הצהריים שריפה בעקבות פעילות צבאית לא מבוקרת וזריקת רימון עשן. כתוצאה מהשריפה נשרפו כ-5000 דונם ונפגע בית גידול ערכי לאוכלוסיית הצבאים ומיני יונקים רבים שחיים בשמורת הטבע.

רועי שטראוס מנהל מרחב שרון אמר כי "זו שריפה שהייתה יכולה להמנע, המצב הזה מאוד מתסכל. תיאום האימון והערכות נכונה של אמצעי כיבוי בשטח האימון, היו יכולים למנוע את הנזק העצום לשמורה והפגיעה בערכי הטבע.

"כשהגעתי למקום מיד עם פרוץ השריפה גיליתי שהכוח המתאמן הגיע ללא ציוד כיבוי לשטח מה שהוביל להתפרצות השריפה במהירות ובעוצמה רבה כל זאת בניגוד לנהלים".

במשך שעות ארוכות פעלו במאמצי הכיבוי כעשרים פקחי רשות הטבע והגנים, שישה מטוסים ועשרים צוותי כיבוי אש.

פקחי רשות הטבע והגנים שפעלו בשטח השמורה למעלה מ-6 שעות רגלית עם מפוחים ותרמילי כיבוי יחד עם מטוסי הכיבוי הצליחו לעצור את השריפה.

ברשות הטבע והגנים מציינים כי החיילים ומפקדיהם פעלו בניגוד לפקודות הצבא באירוע זה והודיעו כי הרשות תפנה לגורמים המוסמכים בצבא בדרישה לתחקר את המקרה ולפעול על מנת שלא ישנו מקרים כאלה בעתיד.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
פסטורליה במושב היא וילת נופש גדולה ביסודות, הכוללת 5 חדרי שינה ומותאמת לקבוצות ומשפחות עד 23 נופשים.
יסודות
23 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
סאנרייז נוף כנרת הוא מתחם נופש גדול ומרווח בנוף כינרת צפת, הכולל 12 חדרי שיה ומתאים ל-40 נופשים. במקום 2 בריכות מחוממות ומוצנעות, ג'קוזי ספא, ועוד.
צפת
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 15000 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח
נחלת הכינרת היא דירת נופש מרווחת ומאובזרת בטבריה, הכוללת ארבעה חדרי שינה, סלון גדול ומטבח מאובזר, ומתאימה למשפחות ולקבוצות עד 10 נופשים + מזרונים.
טבריה
10 מיטות
3 חדרים
החל מ- 950 ש"ח
מצפה הארי היא דירת נופש מרווחת אל מול נוף פתוח להרי מירון והגליל, הכוללת 5 חדרי שינה, מתוכם 4 זוגיים, ומותאמת לאירוח עד 12 נופשים.
צפת
12 מיטות
4 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח
וילת הנופש ברכסים כוללת 6 חדרי שינה + סלון ומתאימה למשפחות עד 25 נופשים, במידת הצורך ניתן להוסיף מזרונים.
רכסים
25 מיטות
6 חדרים
החל מ- 3900 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך