בוסטר

תיירים ייכנסו לארץ גם ללא בוסטר

תיירים ייכנסו לארץ גם ללא בוסטר. מתווה הקבוצות שנועד להביא להרחבת התיירות לארץ מרחבי העולם, מתרחב מעבר וכעת הוא מיועד לכלול גם תיירים שאינם מחוסנים. | במשרדי הבריאות והתיירות מברכים על היוזמה אך גורמים אחרים מבקרים אותה בתוקף.

קבינט הקורונה אישר במשאל טלפוני את מתווה הקבוצות שיזמו שר הבריאות ושר התיירות. ואכן כניסת הקבוצות ארצה החלה זה מכבר, אלא שכעת מתברר כי בהתאם לאישור המתווה, קבוצות תיירים יוכלו להיכנס לארץ גם אם אינם מחוסנים בחיסון שלישי, ובתנאי שיבצעו אישור על תוצאה שלילית בבדיקת קורונה עדכנית.

על פי המתווה החדש, שנכנס לתוקף, יורשו קבוצות תיירים המחוסנים בשני חיסונים להיכנס לישראל גם אם חלפו יותר משישה חודשים מיום קבלת החיסון, אם יעמדו בתנאים הבאים: ראשית, התקבל אישור כניסה ממשרד התיירות טרם ההגעה לישראל. שנית, כל חברי הקבוצה חוסנו בחיסונים המאושרים על ידי ארגון הבריאות העולמי. שלישית, חברי הקבוצה מגיעים ממדינות "ירוקות" ו"צהובות" על פי סיווג משרד הבריאות. רביעית, הקבוצה תתנהל כקפסולה, עם הגבלות על הסתובבות במקומות עם סיכון מוגבר להדבקה. מה שכן, הקבוצות ימנו חמישה עד 40 תיירים.

עוד נדרש כי בשבעת הימים הראשונים לשהייתם, התיירים הלא מוגנים בקבוצה יחזיקו בכל עת אישור על תוצאה שלילית בבדיקת PCR שבוצעה במהלך 72 השעות האחרונות או תוצאה שלילית בבדיקת אנטיגן שבוצעה במהלך 24 השעות האחרונות. מדריך הקבוצה ידווח למשרד התיירות על ביצוע הבדיקות כנדרש וכן ינהל רישום לגבי התנהלות הקבוצה, מגעים, מקומות ושעות ביקור, וימסור אותו לחוקר אפידמיולוגי אם יתגלה חולה בקבוצה.

מנכ"ל  משרד הבריאות לשעבר פרופ' חזי לוי התייחס למתווה והבהיר כי עדיין יש לנקוט בכמה אמצעי זהירות: "אנחנו מדברים כאן על קבוצות תיירים שמהווים ביחד קפסולה, שנבדקים ועושים את הפעילות ביחד – אבל צריך להיות זהירים. בטח כשמדובר על תיירים שבאים מארצות ששם התחלואה עולה. אני הייתי מחיל על התיירים את אותם התנאים שמחילים על ישראלים".

מנגד, החלטה זו עוררה זעם בקרב אנשי רפאה רבים שעוררו את הדאגה בדבר הסכנה בכניסתם של כאלו שאינם מחוסנים שעלולים להביא עימם וריאנטים שונים מחו"ל.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
פסטורליה במושב היא וילת נופש גדולה ביסודות, הכוללת 5 חדרי שינה ומותאמת לקבוצות ומשפחות עד 23 נופשים.
יסודות
23 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
סאנרייז נוף כנרת הוא מתחם נופש גדול ומרווח בנוף כינרת צפת, הכולל 12 חדרי שיה ומתאים ל-40 נופשים. במקום 2 בריכות מחוממות ומוצנעות, ג'קוזי ספא, ועוד.
צפת
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 15000 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח
נחלת הכינרת היא דירת נופש מרווחת ומאובזרת בטבריה, הכוללת ארבעה חדרי שינה, סלון גדול ומטבח מאובזר, ומתאימה למשפחות ולקבוצות עד 10 נופשים + מזרונים.
טבריה
10 מיטות
3 חדרים
החל מ- 950 ש"ח
מצפה הארי היא דירת נופש מרווחת אל מול נוף פתוח להרי מירון והגליל, הכוללת 5 חדרי שינה, מתוכם 4 זוגיים, ומותאמת לאירוח עד 12 נופשים.
צפת
12 מיטות
4 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח
וילת הנופש ברכסים כוללת 6 חדרי שינה + סלון ומתאימה למשפחות עד 25 נופשים, במידת הצורך ניתן להוסיף מזרונים.
רכסים
25 מיטות
6 חדרים
החל מ- 3900 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך