אחרי שתפקיד המוביל הארצי התהפך להזנת מי הכינרת במים מותפלים, הופקדה התוכנית להרחבה של הזרמת המים באמצעות המתקן ההנדסי שיזרים מים מותפלים לכינרת, וגם ההיפך במקרי הצורך. נכון להיום, המוביל הארצי מסוגל להזרים את המים מהכנרת שבצפון דרומה בלבד, ובפרויקט הארצי מבוקש לאפשר הזרמת במוביל הארצי בכיוון ההפוך, מדרום המדינה לכנרת.
הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה בחיפה קיבלה את ההחלטה להפקיד את התוכנית שנולדה בעקבות שנות הבצורת שהיו בעשור האחרון.
הפרויקט החדש יוכל לשמור על מפלס הכינרת, שהיא מקור מים טבעי שמשמש גם כמאגר מים לאומי לשעת חירום, כמו גם מקור אספקת מים לאורך השנה לצרכי המשק השונים, לרבות חקלאות. גם במהלך שנות הבצורת ישראל ממשיכה לספק מים מהכינרת לירדן, זאת מכוח הסכמי השלום שנחתמו בעבר בין שתי המדינות מה שמצריך לספק מים לירדן.
לפיכך הזרמת עודפי מי ים מותפלים צפונה, עד לכמות מקסימאלית שנתית של כ-120 מיליון קוב בשנה היה הפיתרון האידאלי של ישראל אך מפני שמדובר בהזרמת מים לכיוון הפוך מבחינת הפרשי הגובה, נדרשו התאמות הנדסיות לאורך המוביל הארצי, לרבות הקמת בריכות מים תפעוליות, תחנות שאיבה וכדומה.
המתקן ימוקם מערבית לכביש 6 וליד המוביל הארצי, מצפון למאגר משמרות ועלותו נעמדת בכ-160 מיליון שקלים. בהחלטת הוועדה נכתב כי הגדלת היצע המים במדינת ישראל באמצעות הפתרונות השונים הינו משימה בעלת חשיבות לאומית, לאור ביקושים ההולכים וגדולים בשנים האחרונות.
כמו כן הוועדה סברה שיישום הפרויקט יתרום לאמינות האספקה השוטפת של מי שתיה לאזור צפון הארץ במידת הצורך ותתרום להגדלת אספקת המים למרחב פרדס חנה ולמרחב ואדי ערה, המיועדים לגידול כמרחבים עירוניים משמעותיים.