בדרום הארץ נצפה עדר פראים

בדרום הארץ נצפה עדר פראים

הערוד? בדרום הארץ נצפה עדר פראים

עדר של חמורי בר – פראים נצפה בדרום הארץ. | לפי הערכות בארץ מסתובבים כ-500 פראים לאחר שחלקם הושבו לטבע במסגרת החזרת חיות המקרא.

 

עדר פראים המצוי בסכנת הכחדה תועד בתצפית מדהימה בטבע באזור המערבי של מכתש רמון על ידי פקח רשות הטבע והגנים מארק כץ. בזכות פרויקט להשבת חיות בר שנכחדו, ישנם כיום כ-500 פראים בטבע בישראל.

הפרא המכונה גם חמור בר אסיאתי, נחשב לאחד מחיות הבר הנדירות בישראל שנכחד לחלוטין מהטבע באזור בתחילת המאה הקודמת. הפראים נראים כמו חמור גדול בעל ראש עבה, שמזכיר יותר סוס. על עורפם יש רעמה כהה עם פס כהה, שנמשך מהרעמה עד הזנב.

בזכות פרויקט להשבת חיות התנ"ך של רשות הטבע והגנים, הובאו במהלך שנות ה-60 מספר פרטים של פראים וטורקסטניים לגרעין רבייה בשמורת הטבע חי-בר יטבתה. לאחר שהפראים הסתגלו לחיים בשמורה, הם החלו להתרבות. משנות ה-80 מושבים פראים לטבע המקומי.

על פי מחקרים עדכניים, כיום יש כ-500 פראים חופשיים המתרבים באופן טבעי. עדרים גדולים נמצאים באזור מכתש רמון ובמרחבי הר הנגב והערבה. הפראים ניזונים מעשבים ושיחים במדבר ונוהגים לנוח בשעות החמות של היום והם  מוצאים מקום מסתור וצל בסמוך לעצים. הם פעילים גם בשעות היום והלילה.

קרדיט: מארק כץ רט"ג

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
וילת כוכב טבריה כוללת 5 חדרי שינה ומותאמת ל-18 נופשים ואפשרות להוסיף מזרונים. הוילה מרווחת וכוללת כל מה שנדרש לנופש נעים.
טבריה
18 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
וילת ברקת כוללת 10 חדרי שינה מתוכם 9 מותאמים לזוגות, הווילה מותאמת לקבוצות ומשפחות עד 50 נופשים.
ערד
50 מיטות
9 חדרים
החל מ- 6800 ש"ח
נופי פסגות כוללים 4 סוויטות נפרדות המותאמות לזוגות ומשפחות, הסוויטות כוללות בסה"כ 6 חדרים מתוכם 4 חדרים לזוגות, המתחם כולו מתאים ל-21 נופשים.
צפת
21 מיטות
4 חדרים
החל מ- 590 ש"ח
אחוזה בלב העתיקה כוללת 9 סוויטות זוגיות ומשפחתיות, הסוויטות הזוגיות מותאמות לזוג + תינוק והמשפחתיות לזוג + 2-4 ילדים
צפת
28 מיטות
9 חדרים
החל מ- 500 ש"ח
מעלה המדבר הם סוויטות יוקרתיות לזוגות ומשפחות מול נופי המדבר המתחם כולל סוויטה זוגית וסוויטה משפחתית ומתאים לאירוח עד 6 נופשים
מעלה עמוס
6 מיטות
2 חדרים
החל מ- 950 ש"ח
נופש בוטיק נתניה היא וילה הכוללת 8 חדרי שינה מתוכם 6 מותאמים לזוגות, הווילה בנוייה בארבע קומות ומותאמת למשפחות וקבוצות עד 26 נופשים.
נתניה
26 מיטות
6 חדרים
החל מ- 4500 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך