כפר שלם ציורי ונידח בפאתי ספרד, על בתיו, מבני הציבור ואפילו בריכה עומדים למכירה במחיר מצחיק – 935 אלף שקלים. | קראו על הכפר שנמכר במחיר של דירה בפריפריה.
הכפר סאלטו דה קסטרו שבצפון-מערב ספרד נבנה לפני שבעים שנה בידי חברת ייצור חשמל כדי לשכן משפחות של עובדים במאגר מים סמוך, אך ננטש שלושים שנה אחר כך והיה אמור להפוך לאתר תיירות. יש בו 44 בתים, בריכה ציבורית, מסבאה, ואף כנסייה – אבל אין מי שיגור בו. עתה הוא מוצע למכירה כולו.
הכפר, שבעיר זמורה שבצפון-מערב ספרד, מוצע למכירה במחיר של 260 אלף אירו בלבד, כ-935 אלף שקלים לפי שער האירו היום. כלומר, כל בתי הכפר כולו במחיר של דירת חדר במרכז הארץ.
בכפר יש אכסנייה, בית ספר, בריכת שחייה ציבורית ואפילו צריף ישן – והכל בתוך סביבה ציורית להפליא. סלטו דה קסטרו, ששוכן סמוך לגבול הספרדי עם פורטוגל, יושב על ראש גבעה ומשקיף על הפארק הטבע, כך שהרוכשים ייהנו מסביבה ירוקה לצד מאגר מים כחול.
הכפר קצת נטוש ומושחת, אבל בהחלט יש לו פוטנציאל להפוך ליעד תיירותי ראוי. יש הרבה להשקיע כדי להחזיר את הבתים לקדמותם, אבל אולי זה מה שיכול לעזור עם מחירי הדיור שמרקיעים שחקים בארץ ישראל.