- הימנעו מכניסה למקומות שאינם מוכרזים – תמיד להגיע לשבילים מסומנים ומאושרים ע"י קק"ל וגורמים רגולטוריים נוספים. בורות, מערות ואפילו מבנים שאינם תחת פיקוח עלולים להיות סכנה ממשית וחל איסור כניסה מוחלט למקומות אלו.
- יש להצטייד בכמות מים מספקת לכל מטייל, כאשר ההמלצה היא לפחות 3 ליטרים לאדם. כאשר נמצאים בשטח, תמיד לבדוק סביב – באם אין נפילות אבנים/סלעים, התדרדרויות. על מנת לצמצם את הסיכוי לפגיעה מהידרדרות יש תמיד ללכת באמצע השביל.
- צאו עם סוללה מלאה בנייד – על מנת לשמור על היכולת לתקשר בצורה רציפה עם כוחות ההצלה במקרה אסון, מומלץ לוודא כי המכשירים הסלולריים עם סוללה מלאה.
- תכנון מראש של מסלול ההליכה- הכרת השטח קריטית לשמירה על הביטחון והבטיחות. כמו כן, כדאי ליידע חברים/משפחה על קיום הטיול, ועל המסלול בו אתם מתכננים לצעוד הטיול.
- בהתאם לגורמים הממונים על הכבאות בישראל, חל איסור מוחלט להדליק אש ביערות והשטחים הפתוחים – בהתאם להנחיית נציב כבאות ראשי לישראל, זאת בעקבות חשש כבד משריפות, המטיילים מתבקשים שלא להדליק אש בשום צורה שהיא במהלך השהייה בטבע.
- לא להפוך סלעים – מלבד הסכנה הגופנית הקיימת בהרמת פרטים כבדים הנמצאים בטבע, מתחת לסלעים מסתתרות חיות שעשויות להיות מסוכנות וארסיות, על כן חל איסור מוחלט להרימם.
- הפסקות מרובות בצל – על מנת לשמור על טמפרטורת גוף תקינה ולהימנע ממקרי התייבשות או מכת חום, מלבד שתיית מים רצוי לבצע הפסקות יזומות בכל שעה עד שעה וחצי בצל.