הימים מתוחים, ימי מלחמה אגרסיבית ושחרור חטופים שחוזרים עם סיפורי זוועה, לא בטוח שנכון לצאת לטיולים, בוודאי שלא במסלולים שמוגדרים כשטחים פתוחים ואין בהם אזעקות וכיסוי של כיפת ברזל מפני טילים.
יחד עם זאת, מתוך הבנה שיש כאלו שזקוקים למעט התאווררות ושטיפת ראש, או כפי שנהוג לומר היום קצת "אסקפיזם" – בריחה מהמציאות הטורדת, ליקטנו עבורכם כמה מקומות טיול בטוחים יחסית, והוספנו עוד כמה דיווחים מהשינויים בשטח התיירותי בישראל.
גנים לאומיים שפתוחים בכפוף להנחיות הבטיחות:
בית שערים – בית שערים הייתה מקום מושבו של תנא גדול – רבי יהודה הנשיא – שהיה של העם היהודי בתקופה ההיא, בה ערך את המשנה. רבי יהודה הנשיא ביקש להיקבר בבית שערים, וקברו הוכן עוד בימי חייו. סיפורה של העיר מקפל בתוכו את סיפור היישוב היהודי באותה תקופה, את סיפורם של אנשיו, מעשיהם ואמונתם הגדולה.
כורזים – גן לאומי כורזים משמר שרידים מרשימים של כפר יהודי מתקופות המשנה והתלמוד, ובהם שרידי בית כנסת מפואר, מקווה טהרה, בתי מגורים ובתי בד, מבני קשתות מפוארים ועוד. מהמקום נשקפים נופי בראשית, ותצפית אל הכנרת.
חי בר כרמל – עקב פריחת הסיתווניות היורה בעונה זו, אסור לפספס את הפריחה המטורפת בהר הכרמל. אנחנו ממליצים לצאת אל שמורת חי-בר שבמוקדשת לבעלי החיים הנתונים בסכנת הכחדה או שנכחדו מן האזור ולהשבתם לטבע. בהם: היחמור הפרסי, אייל הכרמל, וכן של נשרים ועופות דורסים, שאף הם חלק מפרויקט ההשבה לטבע.
מגדל אפק – מגדל אפק שנקרא גם מגדל צדק הוא גן לאומי ובתחומו שרידי ישוב יהודי מתקופת בית שני שנהרס על ידי הרומאים בזמן המרד הגדול. מגדל אפק מוקף על ידי שרידי הכפר הערבי מג'דל יאבא ששכן במקום, לאחר קום המדינה ישבו במקום עולים חדשים. כיום בתחום השיפוט של העיר ראש העין. לצידו, מתחם תל אפק ומתחם מקורות הירקון, פתוחים. בריכת הנופרים סגורה.