דורבנית חולצה מעומק של 5 מטרים על ידי אביהוא שרווד מעמותת "למען חיות הבר". היא הובאה לטיפול במרפאת העמותה ועוברת כעת שיקום. שרווד: "לדורבנית עוד חודשיים של שיקום אצלינו, עד שנשיב אותה לטבע".
עמותת "למען חיות הבר" ואביהוא שרווד, מפרסמים כי תושבים ערניים שעברו בשטחים החקלאיים של מסילת ציון על יד בית שמש, זיהו להפתעתם נקבת דורבן שנפלה לבאר בעומק של חמישה מטרים.
שרווד נענה לקריאה ויצא לחלץ את הדורבנית. בתום חילוץ מורכב שארך כמה שעות – הדורבנית חולצה בהצלחה. כבר בזמן החילוץ, שרווד זיהה פציעה קשה בגבה של הדורבנית, ולכן היא הובלה למרפאת העמותה לטיפול לאחר החילוץ.
בבדיקה ראשונית נמצא קרע גדול בגב וקרע בצוואר של הדורבנית. למחרת היא נותחה על ידי ד״ר מיכאל וודווזוב שבעמותה והקרעים נסגרו. מאחר שעורם של הדורבנים עדין מאוד, הפצעים נפתחו שוב והצוות הרפואי החליט על שינוי טיפול. הדורבנית מטופלת בחבישת דבש. חבישה זו מוחלפת כל שלושה ימים על ידי ד״ר יעל חפר.
הדורבן המצוי שנקרא גם דורבן הודי, הוא הוא מין מוגן, המצוי ברוב השטחים הפתוחים בישראל, מהחרמון ועד הרי אילת. לפי רשות הטבע והגנים, מדובר בבעל החיים הגדול בישראל מסדרת המכרסמים. אורך גופו כ-90 ס"מ, אורך זנבו כ-15 ס"מ ומשקלו כ-13 ק"ג. גופו של הדרבן מכוסה קוצים שאורכם עד 50 ס"מ. קוצי הדרבן משמשים לו רק להגנה פסיבית מפני טורפים, והוא אינו מסוגל "לירות" אותם. כשהדרבן חש סכנה הוא מסמר את הקוצים ואלו רוטטים ומשמיעים רעש מאיים.
מדובר בבעל חיים צמחוני הניזון לרוב מפקעות ומשורשים של צמחים. הדורבנים פעילים בלילה ובשעות היום הם מסתתרים במחילות או בסבך צמחייה. הם בעלי חוש ריח מפותח ונעים בשבילים קבועים, תכונה המקלה על גילוי מאורותיהם ועל המקומות שמהם הם נכנסים לשטחים חקלאיים.