דרך הים המודרנית

דרך הים המודרנית

דרך הים המודרנית: נפתח למטיילים המקטע הראשון

השבוע נחנך המקטע הראשון של 'שביל הים של ישראל' היוצא מראש הנקרה. המקטע מתפרס לאורך 12 ק"מ, כחלק משביל באורך כ-240 ק"מ לאורך חופי הים התיכון של מדינת ישראל, מראש הנקרה בצפון ועד חופי זיקים בגבול רצועת עזה בדרום.

ביום שלישי בשבוע שעבר הושק המקטע הראשון והצפוני ביותר של מיזם 'שביל הים' – מקטע 'מבואת ראש הנקרה'. קטע השביל שנמצא בשטחה של המועצה האזורית מטה אשר, מתחיל בראש הנקרה ומסתיים בחופיה הצפוניים של עכו

'מבואת ראש הנקרה' סומן בסימון הרשמי של שבילי ישראל (לבן, כחול, לבן), הוא כולל שלטי הסבר במקומות מעניינים, שילוט בכניסות וביציאות לשביל וגם סימון ייחודי לשביל הים: "עוגני מיל" – אבנים מסותתות בצורת עוגן עתיק, המדמות את "אבני המיל", סימני הדרך העתיקים בהם השתמשו הרומאים כדי לסמן את הדרכים שחצו את האימפריה הרומית.

'שביל הים' החל לפני שש שנים אצל היזמים ד"ר אליק אדלר, טל קמחי, יוסי דישון ופרופ' נגה קולינס-קריינר מאוניברסיטת חיפה, ונתקל באתגרים לא פשוטים. הקמת השביל המלא תימשך שנים אחדות, מאחר והוא מחייב תיאום ושיתוף פעולה מורכבים בין גופים ממלכתיים, עמותות אזרחיות ורשויות מקומיות רבות.

רעיון שביל הים הלאומי של ישראל הוא תוצר החיבור בין התפתחות תרבות ההליכה בשבילים בארץ ובעולם עם הצורך ליישם את עקרון הגישה החופשית לחופי הים. מטרות השביל הן הנגשת הים וחופיו לכלל האוכלוסייה ושיוך הציבור למשאבי הים. העקרונות המנחים הם: שמירה על הסביבה, ולכן השביל ישתמש בתשתיות קיימות – ללא פעולות של סלילה או פגיעה בנוף; קרבה לים ככל האפשר ויצירת מעקפים באזורים הבלתי נגישים.

צילום: ליאת הלוי כהן אתר ראש הנקרה

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
שלווה בגליל היא דירת נופש פסטורלית בחצור הגלילית, הדירה כוללת שלושה חדרי שינה + סלון ומותאמת ל-10 נופשים.
חצור
10 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח
פסטורליה במושב היא וילת נופש גדולה ביסודות, הכוללת 5 חדרי שינה ומותאמת לקבוצות ומשפחות עד 23 נופשים.
יסודות
23 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
סאנרייז נוף כנרת הוא מתחם נופש גדול ומרווח בנוף כינרת צפת, הכולל 12 חדרי שיה ומתאים ל-40 נופשים. במקום 2 בריכות מחוממות ומוצנעות, ג'קוזי ספא, ועוד.
צפת
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 15000 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח
מתחם הנופש "בין עצי הזית" בלב הגליל העליון כולל 4 צימרים פרטיים ו-6 חדרי שינה סגורים, ומיועד לאירוח זוגות, משפחות וקבוצות עד 25 נופשים, באווירה כפרית נעימה עם מגוון מתקני נופש ופנאי.
עלמה
25 מיטות
6 חדרים
החל מ- 700 ש"ח
וילת כוכב טבריה כוללת 5 חדרי שינה ומותאמת ל-18 נופשים ואפשרות להוסיף מזרונים. הוילה מרווחת וכוללת כל מה שנדרש לנופש נעים.
טבריה
18 מיטות
5 חדרים
החל מ- 3500 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך