המטיילים חוששים: עין פית ייסגר לציבור?

המטיילים חוששים: עין פית ייסגר לציבור?

תושבים רבים ברמת הגולן לצד פעילי סביבה וטבע, פתחו במאבק נגד כוונת צה"ל להקים מתקן אימונים ענק של לוחמה בשטח בנוי במרחבי עמק האלות והבוסתנים של עין פית בצפון הגולן. למעלה מ-4,700 בני אדם חתמו עד כה על עצומה, שתישלח לרמטכ"ל הרצי הלוי.

 

מאות מתושבי רמת הגולן, יחד עם פעילי סביבה וטבע, פתחו במאבק נגד כוונת צה"ל להקים מתקן אימונים ענק של לוחמה בשטח בנוי במרחבי עמק האלות והבוסתנים של עין פית בצפון הגולן.  כידוע, מדובר באחד מהאזורים היפים בישראל. מרחבי הטבע שבסכנה סמוכים לנחל פרע, יובל של הבניאס ויש בהם נביעות מים צלולות, עצים ותיקים, תחנות קמח עתיקות ושני כפרים סוריים חרבים.

"אנחנו יודעים על הכוונה לקדם את העניין הזה כבר כמה שבועות", סיפר אייל גארי, פעיל לשמירת טבע בעמותת שומרי הגולן ל'ווינט'. עד כה, יותר מ-4,700 בני אדם חתמו עעל עצומה, שמופנית לרמטכ"ל הרצי הלוי, תחת הכותרת, "לא ניתן להרוס את גן העדן של עין פית".

לפי התוכניות, במסגרת השיפוץ, יכבשו בו דרכיי עפר וצירי נסיעה לכלי רכב כבדים כמו טנקים ונגמ"שים, ובמקביל תיבנה בו עיר שלמה ובה 80 מבנים לאימוני לחימה בשטח בנוי ומתחמי כינוס למאות חיילים ועוד, תוך העלמת מסלולי הטיול וחסימתם מפני מטיילים.

בחברה להגנת הטבע ציינו בנייר העמדה המקצועי שהגישו כי המרחב העשיר בנכסי טבע ואקולוגיה לא הוכרז עד כה, מסיבה לא ברורה, כחלק משמורת טבע בניאס הסמוכה לו, וכי הקמת עיר האימונים תיצור בין השאר הפרעה קבועה ביום ובלילה ותפגע באופן קשה בבעלי החיים הנסמכים על נקודות השתייה במעיין שנמצא בלב השטח.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "מתחם 'עין פית' מצוי בתחומי שטח אש ומשמש לאימונים של צה"ל באש חיה משנת 1982. צה"ל מודע לחשיבות הסביבה שבמתחם ופועל בתיאום עם כלל הרשויות הרלוונטיות כדי לממש את משימתו ללא פגיעה באתרי טבע. הסדרת המתחם שבו יוקם מתקן האימונים נעשתה לאחר קבלת כלל האישורים הנדרשים ובתיאום וליווי צמוד של רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים, רשות העתיקות ויועצי הנוף והסביבה של לשכת התכנון של מחוז צפון".

עוד נמסר כי "במהלך תכנון המתקן אף שונתה התוכנית במידה מסוימת והוכנסו הגבלות במטרה להגשים את הצרכים הביטחוניים לצד שמירה מיטבית על הסביבה. במתחם המתוכנן, עתידים להתאמן כוחות צה"ל ללא שימוש ב'אש חיה', והסדרתו תשפר את נגישות המתחם לציבור בצורה בטוחה, בכפוף לנהלים לעניין הכניסה לשטחי אש. הכניסה לשטחי האש של צה"ל, בניגוד לנהלים והוראות צה"ל, מסוכנת ומנוגדת לחוק".

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
הוילה בינוב משתרעת על שטח של 500 מ"ר וכוללת 5 חדרי שינה מתוכם 2 חדרים מותאמים לזוגות / משפחות, המתחם גדול ומתאים לקבוצות ומשפחות עד 20 נופשים
נתניה
20 מיטות
2 חדרים
החל מ- 2500 ש"ח
בלב טבריה מול נוף עוצר נשימה שוכנת דירה למרגלות הכנרת, דירה מרווחת הכוללת 5 חדרי שינה + סלון המותאמת ל-15 נופשים. הדירה שקטה ומעוצבת בעיצוב עכשווי המשלבת נוחות מרבית עם אווירה רגועה ומרגיעה.
טבריה
15 מיטות
5 חדרים
החל מ- 1500 ש"ח
מגדל של חיים הוא המקום לאירוח לשבתות חתן משפחות וקבוצות גדולות. המתחם המחולק לשתי יחידות כולל 20 חדרים זוגיים ומשפחתיים ו-2 חדרים נוספים ומתאים לאירוח עד 80 נופשים.
מגדל
80 מיטות
20 חדרים
החל מ- 14000 ש"ח
אחוזת חשמונאים היא וילה הבנויה על 3 קומות הכוללת 7 חדרי שינה מתוכם 6 סגורים ומתאימה למשפחות וקבוצות עד 30 נופשים.
חשמונאים
30 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2999 ש"ח
פנטהאוז פסגת המלכות בטבריה בנווי על יותר מ-150 מטר וכולל 4 חדרי שינה מתוכם 3 מותאמים לזוגות, ובסה"כ 13 נופשים
טבריה
13 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
וילת אחוותא היא וילה מרווחת הבנוייה בשלושה קומות וכוללת 10 חדרי שנה סגורים. הווילה כוללת 40 מיטות + 15 מזרונים ומתאימה ל50-60 נופשים.
מיצד (אספר)
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך