כוכב הנופש

חדשות

עין לבן בהרי ירושלים

חוקרים מזהירים מפגיעה בשטחים ירוקים

המשרד להגנת הסביבה וחוקרים שונים, פרסמו ביום רביעי האחרון את מסקנות הערכת שירותי המערכות האקולוגיות בישראל. הדו"ח והמסקנות עלו לאחר שמונה שנות מחקר ובהשתתפות 200 מומחים. את המחקר הובילו המארג, התוכנית הלאומית להערכת מצב הטבע, מוזיאון הטבע, ואוניברסיטת תל אביב.

לפי מנסחי הדו"ח, מצב המערכות האקולוגיות בישראל מתדרדר כתוצאה מפעילות האדם; בראש הגורמים נמצאים הצמצום והקיטוע של השטחים הפתוחים בישראל, מה שמאיים על המשך אספקת שירותי המערכת לתושבי ישראל ולדורות הבאים.

תמר רביב, מנהלת אגף מגוון ביולוגי ושטחים פתוחים במשרד להגנת הסביבה, אמרה על הדו"ח: "הטבע הכרחי לעצם קיום האנושות, אך על אף התועלות המשמעותיות של שירותי המערכת האקולוגית הן אינן מוכרות לציבור ולמקבלי ההחלטות" אמרה.

רביב הוסיפה: "ארגון ה-OECD פרסם בשנת 2019 דוח לפיו הערך הכלכלי השנתי של שירותי מערכת אקולוגית בעולם הוא פי 1.5 מהתוצר העולמי לנפש. – כלומר 125-140 טריליון דולר בשנה. שירותים אלו מספקים לנו אוויר נקי לנשימה, מים מתוקים, האבקה של יבולים לגידול מזון, ספיגה של גזי חממה ועוד שירותים הכרחיים רבים נוספים".

דוגמה לשטח ירוק גדול ההולך ונעלם הוא שטח מעיין עין לבן ורכס ההרים הסמוך לו. בשנים האחרונות אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז ירושלים, הקמת שכונת מגורים באזור רכס לבן בבירה. בוועדה שאישרה את המהלך ציינו כי למרות חשיבותו של המקום למטיילים, הוא מהווה חלק מעתודות הקרקע האחרונות בעיר הבירה.

חייבים לפתור את מצוקת הדיור והמחירים הגבוהים של הדירות בארץ, וזאת על ידי בנייה רבה של בתים ובניינים. אבל חבל, שזה לפעמים על חשבון פנינות חמד ונוף בטבע המיוחד שהקב"ה נתן לנו.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בהשקעה של 70 מיליון שקל: החלק הראשון בפארק קק"ל- ואדי האסבסטונים, מתחם "גן העץ"
פארק חיות חווייתי ברמה בינלאומית, נפתח בימים אלו בבאר שבע ומזמין את הקהל הרחב
בשורה: שביל ישראל ייכנס לתוך המושבה זכרון יעקב ויעבור באזורים ההיסטוריים שלה ובפארק רמת
בשבוע שעבר נפתח לציבור הטיילת בפארק החופי בתל אביב. הטיילת, שנמצאת בין חוף תל
סיטי פארק: פארק משחקים נוסף נחנך בנוף הגליל. מהעירייה נמסר כי "לצד הקמת הפארקים
עיריית רעננה במהלך נוסף לשדרוג פארק רעננה: משיקה שני מתחמי פעילות חדשים ברחבת הגלגיליות:
המומלצים שלנו
צימר לזוגות בצפת במקום שני חדרי שינה מתוכם 1 מתאים לזוגות ועד 5 נופשים. אפשרות להשכרת דירה נוספת לבין הזמנים
צפת
5 מיטות
1 חדרים
החל מ- 500 ש"ח
על צלע ההר היא וילה בעיר צפת המשתרעת על 3 קומות. הוילה כוללת 4 חדרי שינה סגורים ומתאימה ל25 נופשים. מהמקום נשקף נוף מיוחד לכל האזור.
צפת
25 מיטות
4 חדרים
החל מ- 1500 ש"ח
בעיר טבריה ממתינה לכם אחוזת אהבת הים, דירה הכוללת 6 חדרי שינה מתוכם 5 סגורים, הדירה בנויה בשתי קומות ומתאימה ל12 נופשים.
טבריה
12 מיטות
5 חדרים
החל מ- 750 ש"ח
סוויטת ארגמן היא דירת נופש לזוגות ומשפחות בצפת העתיקה, הסוויטה כוללת 2 חדרי שינה לזוגות + סלון. המקום מתאים ל-9 נופשים + מזרון ו2 מיטות תינוק.
צפת
9 מיטות
2 חדרים
החל מ- 800 ש"ח
דירת נופש המשתרעת על 150 מ"ר מוקפת חצר בגודל זהה, בבית 6 חדרי שינה + סלון. הבית מתאים ל-15 נופשים + 10 מזרונים. מעליה דירת נופש נוספת הכוללת 2 חדרים + סלון ומתאימה ל-5 נופשים + מזרונים כפי הנדרש.
טבריה
20 מיטות
8 חדרים
מרגוע בגליל היא דירת נופש בעלת 4 חדרי שינה בחצור הגלילית. הדירה מתאימה למשפחות וקבוצות עד 12 נופשים.
חצור
12 מיטות
4 חדרים

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך