בישראל אנחנו חווים חורף יבש, אבל גם זהו גם החורף היבש ביותר באירופה מזה מאות שנים. יש הטוענים כי כל זאת הודות להתחממות הגלובלית שמשפיעה על מיעוט שלג באתרי הסקי באירופה. האתרים נעזרים בשלג מלאכותי כדי לאפשר תנאי גלישה מינימליים ומתפללים לשינוי.
אצלנו בישראל אין כל כך גשם, יש שכבר נוהגים לומר "וענינו" מדי בתפילתם בשל החורף היחסית שחון הזה. אבל באירופה, שאמורה להיות מושלגת מאוד בתקופה זו – לא רואים כמעט שלג. אתרי הסקי הפופולריים באירופה וריזורטים של חורף נמצאים בבעיה קשה השנה, היות ומזג האוויר המתון יחסית הותיר אזורים רבים ביבשת ללא שלג.
מדרונות הסקי בהרי האלפים ובמקומות הרריים קטנים יותר, מסתמכים בימים אלה על שלג מזויף ותותחי שלג כדי ליצור מסלולי גלישה צרים, המתפתלים במורד הקרקע הסלעית והשוממה. אתרי סקי בהרי האלפים באוסטריה, גרמניה ושוויץ, כמו גם בהרי הפירנאים באנדורה, מתמודדים עם ינואר חם מאוד, שהביא לשיא בטמפרטורות גבוהות בחלקים רבים באירופה.
עם זאת, אתרי הסקי המרכזיים ביבשת, כמו בצרפת, מלאים בשלג ופועלים מזה שבועות רבים, והשיא כנראה עוד לפניהם. לצד זאת, במדינות שאינן נמנות מוקדי הסקי המוכרים, חלה עליית טמפרטורה גבוהה. למשל: פולין – 19 מעלות, דנמרק – 12.6 מעלות, הולנד – 16.9 מעלות, בלארוס – 19.6 מעלות, ליטא – 14.6 מעלות.
ואכן, תחנות מזג אוויר ברחבי אירופה רושמות את הטמפרטורות היומיות הגבוהות בכל הזמנים בחודשים דצמבר וינואר שאמורים להיות חורפיים וסוערים, כך על פי הארגון המטאורולוגי העולמי (WMO), ובמיוחד בערב השנה החדשה ובימים שאחריה.
גל החום היחסי והבלתי סביר לעונה זו, מגיע גם בעקבות הקיץ שהיה חם מאוד באזור הממוזג, ובצורת בממדים שלא נראו כבר מאות שנים. כתוצאה מכך, חסר שלג חסר באזורים רבים שבדרך כלל מכוסים בלבן בתקופה זו של השנה, בין היתר בהרי האלפים והפירנאים.
יש לכך השפעה לא רק על ספורט החורף, אלא גם עשוי להחמיר את תנאי הבצורת בהמשך השנה באירופה, שכן שלג חורף בהרים כמו האלפים, הוא מאגר מים טבעי חשוב. עם זאת, כאמור, יש לציין שרוב אתרי הסקי המוכרים במערב אירופה, כמו ואל טורנס בצרפת, פאסו טונלה באיטליה, אישגל באוסטריה ואחרים פתוחים ומתפקדים כרגיל.