חשש מפיגועים בטורקיה: התיירים התבקשו לחזור ארצה
תיירים שיצאו לטורקיה ובעיקר לבירתה איסטנבול התבקשו לחזור לישראל. | ההתראה מגיעה בשל החשש מפגיעה בהם בידי חוליות איראניות.
המטה ללוחמה בטרור העלה לדרגה ארבע את חומרת אזהרת המסע לאיסטנבול. זוהי הרמה הגבוהה ביותר ומשמעותה "רמת איום גבוהה: אין להגיע למדינה זו ובמקרה של שהייה יש לעזוב את המדינה בהקדם".
אזרחים רבים עזבו את המדינה המתוירת מאוד על ידי אזרחי ישראל, והיו כאלו שנשארו וסיפרו כי הם חשים כי מתנהל אחריהם מעקב גם בבתי המלון שם הם התבקשו להיות ערניים לחוליות טרור איראניות.
טורקיש איירליינס ופגסוס מסרו כי הן יאפשרו לישראלים שהזמינו את טיסתם לפני צאת אזהרת המסע, כלומר לפני התאריך 13.6.22, להחליף את יעד או מועד הטיסה שברשותם. זאת באמצעות פנייה לחברת התעופה.
שר התיירות רזבוזוב אמר: "אזרחי ישראל לא צריכים לשלם מחיר כלכלי בגלל איומי טרור. אני שמח שחברות תעופה גדולות כמו טורקיש אירליינס ופגסוס נענו לבקשתנו ואני מקווה שחברות נוספות יתנו מענה דומה לכל אזרחי ישראל שביטלו את החופשה בטורקיה בגלל אזהרת המסע החמורה".