למרות הפגיעה בסביבה בגץ הכריע על המדינה להרוס את בריכות התיירות בעינות ענר למלאות אותם בעפר, ולבטל את צינורות ההזנה מהבריכות למעיין, במסגרת אכיפת דיני תכנון ובנייה וזאת תוך ששה חודשים.
בית המשפט העליון הכריע אמש בעתירה שהוגשה בשנת 2017 על ידי בעלי קרקע פלסטינים בדרישה להסרת הבנייה הבלתי חוקית במתחם התיירות עינות ענר הסמוך לכפר ראס כרכר וליישוב נריה שבבנימין.
מתחם עינות ענר הוקם בשנת 2014 כחלק מיוזמה של בני נוער מהיישוב נריה לזכר שלושת הנערים החטופים גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואיל יפרח ז"ל. במתחם נחפרו בריכות מים הוקמו שבילים וסככות והוצבו ספסלים ושילוט. במהלך השנים נחפרו באזור 6 בריכות ואף הוצב שילוט לזכרו של הלל דחבש ז"ל.
במהלך השנים, המתחם הפך לאתר בילוי פופולרי והכפר הפלסטיני השכן פתח בהליכים משפטיים בטענה כי הבנייה בוצעה ללא היתר, תוך הפרת דיני התכנון והבנייה.
בגץ קיבל אמש כאמור את העתירה וקבע כי על המדינה לפעול למילוי הבריכות ולסגירת צינורות ההזנה תוך 6 חודשים. פסק הדין התקבל למרות חוות דעת אוקולוגית שכללה שלושה חלופות כאשר המומלצת ביותר היא לא לעשות כלום ולתת לשטח להשתקם מעצמו, ובכך יימנע פגיעה אוקולוגית נוספת בשטח.
האם בקרוב המעיינות הפופלריים אכן ייסתמו? ששה חודשים הם פרק זמן מספק בו ייתכן כי יימצאו פתרונות להכשיר את עבודות הבנייה שנעשו, מן הראוי לציין כי הכשרת העבודות עשוייה להיתקל בקשיים בשל טענות פלסטינים לבעלות על הקרקע.