קק"ל מודיעה על פתיחת מערת זווית למטיילים
אחרי חודשים ארוכים בהם הייתה מערת זווית סגורה למבקרים בשל שימור בעלי החיים בה קרן הקיימת לישראל מודיעה על פתיחה של המערה למבקרים.
מערת זווית שבגליל המערבי, שנחשבת אחת המערות היפות בישראל, היא מערת נטיפים ייחודית בעלת תצורות מדהימות של אלמוגים, נטיפים וזקיפים, פגודות ומשטחי זרימה שממשיכים להיווצר בה אף כיום.
המערה ידועה בכינוייה "מערת הסלמנדרות" בשל הסלמנדרות הרבות החיות בה. מלבד הסלמנדרות, דו-חי דמוי לטאה הנמצא בסכנת הכחדה. מערה זו משמשת למשכן רביה לארבעה מיני עטלפי חרקים מהמינים נשפון דק אוזן, פרסף גדול, פרסף מצוי ופרסף גמדי (אף הוא בסכנת הכחדה).
מינים אלה מקיימים מושבות רבייה במערה, ויוצאים לשחר מזון לעת ערב בבתי הגידול הסמוכים. עומס המטיילים הרבים בשנים האחרונות הוביל לפגיעה לא מכוונת הן במשקעי המערות הייחודיים והן בבעלי החיים השוכנים בה.
פתח המערה הינו אנכי, ולשם כניסה למערה נדרש ידע וציוד מתאים. כניסה לא מבוקרת אל המערה בעונות וזמנים אשר פגועים בעטלפים, כמו גם שיטוט וטיפוס ברחבי המערה גרם לנקזים בנטיפים וזקיפים בערך טבע ייחודי זה. העטלפים, הנטיפים והזקיפים וכן סלמנדרות המגיעות לתחתית המערה הם ערכי טבע המוגנים בחוק, וכל פגיעה בהם ו/או הטרדה שלהם אסורה.
קק"ל, בשיתוף עם שאר גורמי שמירת הטבע וחקר המערות בישראל, החלה בשיקום אקולוגי של המערה. על כן מערת זווית נסגרה וגודרה לטובת שמירה על ערכי הטבע שלה, בטיחות המטיילים והסדרת הביקור בה.
מערת זווית תיפתח ב 15.6.2022 ועד 31.10.2022 למטיילים, תחת הנחיות לשמירה על ערכי הטבע בה.