שבילי אופניים ואגם מרהיב: הפארק החדש שנפתח בירושלים

קרדיט: ארנון בוסאני

שבילי אופניים ואגם מרהיב: הפארק החדש שנפתח בירושלים

בהשקעה של 70 מיליון שקל: החלק הראשון בפארק קק"ל- ואדי האסבסטונים, מתחם "גן העץ" נפתח בעיר הבירה, ויכלול שבילי אופניים לצד אגם מרהיב ומדשאה רחבת ידיים. העבודות במתחם לפתיחת הפארק במלואו עדיין נמשכות.

 

בשעה טובה ומוצלחת, "גן העץ" שהוא חלק מפארק ואדי האסבסטונים נפתח לתושבי קרית היובל והסביבה נפתח בנוכחות ראשי העירייה וקק"ל. מדובר על שלב א' מתוך שלושה בהקמת הפארק הענק, שבהקמתו השקיעו קק"ל כ-70 מיליון שקלים. במסגרת השלב הראשון של העבודות, שהתרכזו במתחם 'גן העץ' ובגינת 'בוסתניה' הוקמה מדשאה רחבת ידיים, הותקנו מתקני משחק ושוקמה הגינה הקהילתית 'בוסתניה' שנפגעה בשריפה שפרצה במקום לפני מספר חודשים.

השלב הראשון, מתחם "גן העץ", כולל מדשאה, מתקני משחקים, שיקום גינת "הבוסתניה" שנפגעה בשריפה וכן אגם מרהיב שיתמלא בגשמי החורף. העבודות להקמת מתחם "גן העץ", המבוצעות באמצעות חברת מוריה ובתכנון הרשות לפיתוח ירושלים, נמשכו כ-14 חודשים. בימים אלו, נמצאות בעיצומן העבודות להקמת השלבים הנוספים בפארק המתוכנן מיועדים להסתיים בעוד כ-10 חודשים.

פארק קק"ל-ואדי האסבסטונים הוא מיזם משותף לקרן קיימת לישראל, עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים, תוך השקעה של 70 מיליון שקלים בפיתוחו. הפארק ישמש כפארק רובעי-עירוני, ישתרע על פני שטח של כ-100 דונם ויכלול אגם מלאכותי, שבילים לאופניים ולהולכי הרגל, בית קפה, מתקני משחק חדישים, מתקני ספורט, חידוש הגינה הקהילתית, והכל תוך שמירה ושילוב על ערכי הטבע הקיימים.

פיתוח הפארק הוא פועל יוצא של המדיניות העירונית לטיפוח הסביבה הירוקה למען התושבים ע"י הוספת ריאות ירוקות משמעותיות בעיר הבירה. הפארקים הרובעיים, כדוגמת הפארק האסבסטונים, מהווים שטחים ירוקים פתוחים ומפותחים עבור השכונות הסובבות אותם, וזאת בלב המרחב הציבורי והעירוני. הפארק ישמש את תושבי השכונות, אשר עוברות בימים אלו תהליך של התחדשות עירונית, במסגרתו מתוכננים אלפי יחידות דיור ופיתוח תשתיות מואץ.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון אמר: "חנוכתו של מתחם גן העץ בפארק קק"ל – ואדי האסבסטונים היא צעד נוסף במימוש המדיניות העירונית שלנו לפיתוח ריאות ירוקות בעיר. הפארק החדש, אשר ישתרע על פני כ-100 דונם, יעניק לתושבי השכונות הסמוכות מרחב ציבורי פתוח ומטופח, בו יוכלו לבלות עם משפחותיהם, לטייל, לשחק ולהתאוורר. הפארק ישמש גם כמרכז פעילות קהילתי ויתמוך בתהליך ההתחדשות העירונית המתרחש בשכונות קריית היובל וקריית מנחם. אנו מאמינים כי הפארק החדש יהיה מוקד משיכה עבור תושבי השכונות ועבור תושבי העיר כולה, ויתרום לשיפור איכות החיים שלהם".

יו"ר קק"ל יפעת עובדיה לוסקי: "משיכוני עולים עם אסבסטונים הפכנו את המקום לפארק ירוק, מפותח ומושקע לטובת תושבי העיר. בפרויקט העצום הזה יש חיבור של קהילה, עיר וקק"ל – יחד עם היבט היסטורי. אנו שמחים בהשקעה הזו, ונמשיך לפתח באמצעות חיזוק שטחי היער, פיתוח טבע עירוני, שמירה על המעטפת הירוקה סביב העיר והקמת היערות הקהילתיים. ירושלים היא בירת ישראל הנצחית ואנו בקק"ל נמשיך להשקיע ולפתח אותה במגוון של תחומים בפעילויות, במיזמים וביערות. כדי שאורה של העיר האהובה ימשיך לזרוח ולהאיר".

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות
המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן
עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק
במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום
במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים
בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק
המומלצים שלנו
הוילה בינוב משתרעת על שטח של 500 מ"ר וכוללת 5 חדרי שינה מתוכם 2 חדרים מותאמים לזוגות / משפחות, המתחם גדול ומתאים לקבוצות ומשפחות עד 20 נופשים
נתניה
20 מיטות
2 חדרים
החל מ- 3500 ש"ח
בלב טבריה מול נוף עוצר נשימה שוכנת דירה למרגלות הכנרת, דירה מרווחת הכוללת 5 חדרי שינה + סלון המותאמת ל-15 נופשים. הדירה שקטה ומעוצבת בעיצוב עכשווי המשלבת נוחות מרבית עם אווירה רגועה ומרגיעה.
טבריה
15 מיטות
5 חדרים
החל מ- 1500 ש"ח
מגדל של חיים הוא המקום לאירוח לשבתות חתן משפחות וקבוצות גדולות. המתחם המחולק לשתי יחידות כולל 20 חדרים זוגיים ומשפחתיים ו-2 חדרים נוספים ומתאים לאירוח עד 80 נופשים.
מגדל
80 מיטות
20 חדרים
החל מ- 14000 ש"ח
אחוזת חשמונאים היא וילה הבנויה על 3 קומות הכוללת 7 חדרי שינה מתוכם 6 סגורים ומתאימה למשפחות וקבוצות עד 30 נופשים.
חשמונאים
30 מיטות
6 חדרים
החל מ- 2999 ש"ח
פנטהאוז פסגת המלכות בטבריה בנווי על יותר מ-150 מטר וכולל 4 חדרי שינה מתוכם 3 מותאמים לזוגות, ובסה"כ 13 נופשים
טבריה
13 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
וילת אחוותא היא וילה מרווחת הבנוייה בשלושה קומות וכוללת 10 חדרי שנה סגורים. הווילה כוללת 40 מיטות + 15 מזרונים ומתאימה ל50-60 נופשים.
מיצד (אספר)
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 5000 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך