שיקום נחל שילה יוצא לדרך

הדמיה: אב אדריכלות נוף

שיקום נחל שילה יוצא לדרך

שיקום נחל שילה יוצא לדרך

הפרויקט ייעשה בשלושה מקטעים ובהשקעה של 10.5 מיליון שקלים, ויכלול שיקום אקולוגי, הכשרת שביל מונגש להליכה ורכיבה לאורך הנחל, מבואות כניסה מרוצפות ואזורי מנוחה מוצלים

נחל שילה מהווה את אחד היובלים העיקריים של הירקון, נמצא בלב אזור המרכז ומוגדר כמסדרון אקולוגי ארצי המקשר בין השטחים העירוניים, באזור התעשייה סגולה – פתח תקוה, לבין מרחב השטחים הפתוחים של הירקון.

עיריית פתח תקווה מקדמת בימים אלו את פרויקט שיקום נחל שילה אשר יצא בקרוב לדרך בהשקעה של 10.5 מיליון שקלים. העבודות במקטע שבין חורשת התעשיינים ועד למעביר המים מתחת לכביש 5 יימשכו כ-9 חודשים ולאחר מכן יתקדם הפרויקט למקטעים הבאים.

שיקום הנחל יבוצע על פי התכניות של משרד אדריכלים 'אב אדריכלות נוף' ובניהול ותכנון אקולוגי של משרד הביטאט פרו. הוא יכלול שיקום אקולוגי של הנחל וסביבתו ליצירת נישות אקולוגיות למגוון הביולוגי הקיים באזור, הכשרת שביל מונגש המאפשר הליכה ורכיבה לאורך הנחל המקשר את שולי העיר לשטחים הפתוחים, ופיתוח נופי הכולל מבואות כניסה מרוצפות, ספסלי ישיבה ואזורי מנוחה מוצלים לפעילויות פנאי וטיול.

נחל שילה מחולק לשלושה מקטעים:

  1. מקטע ראשון – נחל בשולי העיר (900 מטר), בקטע זה מתחלף הנוף העירוני ומראה אזורי התעשייה, לנוף המרחבים הפתוחים. במקטע זה נמצאת חורשת התעשיינים בה תהיה תצפית לנחל, חורשה לפיקניקים, מדשאה, מתקני משחק ומתקני כושר מעץ. חומרי הגלם שישמשו למקטע זה ולאחרים הינם חומרי גלם אשר ישתלבו בסביבה הטבעית בה הם נמצאים, כך שיעשה שימוש בעץ, רסק גזם כמשטח, ספסלים מעץ, וכן משטחים והצללות בגווני אדמה המשתלבים בסביבה הטבעית. מקטע זה הינו המרכזי בעבודות השיקום.
  2. מקטע שני – עד הר הפסולת (כ-400 מטר). אזור זה יהווה מקטע לפעילויות פנאי וטיילות לאורך הנחל בסמוך להר הפסולת המשוקם. ההליכה לאורך הנחל במקטע זה היא בשביל עפר לצד הגדה הימנית (מזרחית), ממנה נשקף נוף של האפיק הירוק לכל אורך המקטע. במקטע זה תוקם כיתת נחל למרגלות עצי האיקליפטוס הוותיקים, שתשמש לפעילות חינוכית מחקרית של תלמידי בתי הספר בעיר.
  3. מקטע שלישי – נחל במופע טבעי (כ-900 מטר). אזור זה כולל מספר נפתולים, שיפועים מתונים וצמחיית גידול וקרקעית טבעית האופיינית לבתי גידול לחים. במקטע זה האפיק רטוב וזורם כל השנה. בדומה למקטע השני גם במקטע זה ההליכה היא בשביל עפר לצד הגדה הימנית (המזרחית) ממנה נשקף נוף של האפיק לכל אורך המקטע, ואילו הגדה השמאלית מכוסה בצמחיית גדות. הפיתוח במקטע זה יהיה אקסטנסיבי ויכלול הסדרה נקודתית של דרך ההליכה ושילוט מידע.

    את הפרויקט מלווים מינהל הנדסה, האגף לאיכות הסביבה בעיריית פתח תקוה, בשיתוף עם הקרן לשטחים פתוחים של רשות מקרקעי ישראל ורשות ניקוז ירקון.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
פסטורליה במושב היא וילת נופש גדולה ביסודות, הכוללת 5 חדרי שינה ומותאמת לקבוצות ומשפחות עד 23 נופשים.
יסודות
23 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
סאנרייז נוף כנרת הוא מתחם נופש גדול ומרווח בנוף כינרת צפת, הכולל 12 חדרי שיה ומתאים ל-40 נופשים. במקום 2 בריכות מחוממות ומוצנעות, ג'קוזי ספא, ועוד.
צפת
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 15000 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח
נחלת הכינרת היא דירת נופש מרווחת ומאובזרת בטבריה, הכוללת ארבעה חדרי שינה, סלון גדול ומטבח מאובזר, ומתאימה למשפחות ולקבוצות עד 10 נופשים + מזרונים.
טבריה
10 מיטות
3 חדרים
החל מ- 950 ש"ח
מצפה הארי היא דירת נופש מרווחת אל מול נוף פתוח להרי מירון והגליל, הכוללת 5 חדרי שינה, מתוכם 4 זוגיים, ומותאמת לאירוח עד 12 נופשים.
צפת
12 מיטות
4 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח
וילת הנופש ברכסים כוללת 6 חדרי שינה + סלון ומתאימה למשפחות עד 25 נופשים, במידת הצורך ניתן להוסיף מזרונים.
רכסים
25 מיטות
6 חדרים
החל מ- 3900 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך