במהלך השבוע שעבר נערך כינוס ראשי ענף התיירות בישראל ומרוקו לקראת הידוק נוסף בקשרים והגברת תדירות טיסות התיירות בין נתב"ג לשדות התעופה במרקש וקזבלנקה: "רוצים לסיים עם כ-200 אלף תיירים מישראל"
כנס התאחדות משרדי הנסיעות נפתח ביום שלישי במרקש שבמרוקו, עם ראשי ענף התיירות והתעופה, במטרה להדק את הקשרים בין ישראל למרוקו, ולקדם יוזמות תיירותיות בין שתי המדינות. הרקע לכינוס הוא הביקוש ההולך וגובר לנסיעות של ישראלים למרוקו, כאשר בתוך זמן קצר מספר הטיסות הישירות למרקש ולקזבלנקה עלה ל-15. "מדובר בצמיחה גבוהה במיוחד, והיא מדגישה את הצורך החשוב בשיתוף פעולה בין המדינות, ואת הרצון של הישראלים להגיע לכאן", אומרים גורמים מרוקנים רשמיים.
לדבריו של מנכ"ל המשרד הלאומי לתיירות במרוקו, אדל אל פקיר, לתיירים הישראלים "חשיבות עצומה עבור מרוקו, וישראל נבחרה מתוך מספר מצומצם של מדינות להיות חלק מקמפיין התיירות למדינה, ואנחנו רוצים לשלש את מספר התיירים הישראלים שמגיעים לכאן. את שנת 2020 סיימנו עם 40 אלף מבקרים מישראל, השנה נסיים עם 70 אלף ואת 2023 אנחנו רוצים לסיים עם כ-200 אלף תיירים מישראל".
גם יו"ר התאחדות סוכני הנסיעות, קובי קרני, הצטרף לדברים ואמר כי "תיירות מקרבת את האנשים של המדינות ללא קשר לפוליטיקה. לישראל ולמרוקו יש הרבה במשותף, עם תרבות עתיקה ומעל לכל הקשר העמוק של אזרחים ישראלים ממוצא מרוקאי עם שורשים עמוקים למקום ולתרבות. אנחנו מקווים שהכנס הזה יהיה מנוע לתיירות בין שתי המדינות".
הקשרים בין ישראל למרוקו התחזקו לאחר החתימה ההדדית על הסכם בין המדינות לפני כשנתיים, שבו במסגרת הסכמי אברהם חודשו היחסים בין ירושלים לרבאט. "עם התחממות היחסים בין המדינות, אנחנו רואים קשר חם לא רק בין הממשלות אלא גם בין העמים. במהלך השנתיים האחרונות היו לנו הרבה שיתופי פעולה בין אם בפן התרבותי, הפוליטי או התיירותי. עדיין לא רואים הרבה מרוקאים שמגיעים לישראל, אבל אנחנו מקווים שזה יקרה בקרוב", אמר אייל דויד, סגן ראש הנציגות הישראלית ברבאט.