שר התיירות חיים כץ הביע את התנגדותו ליוזמה לבטל את הפטור ממע"מ שניתן לתיירים על לינה במלון, השכרת רכב, הסעדה, הדרכה ועוד. "כל תייר מרוצה הופך לשגריר של ישראל", אמר כץ, והוסיף: "לא תהיה פוליטיקה במשרד".
שר התיירות חיים כץ הודיע בשבוע שעבר כי הוא מתנגד ליוזמת אגף התקציבים באוצר לבטל את הפטור ממע"מ שניתן לתיירים בישראל. כזכור, בשבוע שעבר נחשף כי במסגרת חוק ההסדרים, באוצר מעוניינים לבטל את הפטור ממע"מ שנהנים ממנו תיירים כיום על לינה בבית מלון, השכרת רכב, הסעדה, הדרכה, שירותים הניתנים על ידי סוכני תיירות, ושירותי תיירות מרפא. לטענת האוצר, הדבר יביא להקטנה של כ-1.6% בתיירות אך לתגמול מיסים של כמיליארד שקל.
באוצר מצדיקים את ביטול הפטור בכך שמדובר בהטבה חריגה שאינה נהוגה בעולם, והמדינה היחידה ב-OECD חוץ מישראל שיש בה את זה היא צ'ילה. יחד עם זאת, ביטול הפטור יעביר את ישראל לקיצון השני, ויהפוך את ישראל לאחת מהמדינות שמנהיגות את המע"מ הגבוה ביותר ב-OECD, כאשר רק הונגריה, צרפת, בריטניה ודנמרק מנהיגות מע"מ גבוה יותר. לפי דירוג הפורום העולמי הכלכלי (WEF) לשנת 2021, ישראל היא המדינה היקרה בעולם לתיירים.
לפי הודעת לשכת כץ, שר התיירות נפגש לפני זמן קצר עם לשכת התיאום של תעשיית התיירות בישראל והצהיר כי יפעל מול האוצר לביטול תוספת המע"מ המתוכננת לתיירים. השר כץ אמר כי "כל תייר מרוצה הופך לשגריר של ישראל. יש לנו אותן מטרות, אני רוצה לבנות משרד טוב וחזק יותר שיוכל לעזור להביא אליכם תיירים. אני מחויב להגדלת ההיצע ושיפור השירות לתייר. לא תהיה פוליטיקה במשרד, אני בטוח שביחד נביא הישגים".
מלבד סוגיית הפטור ממע"מ, באוצר מעוניינים להסדיר את סוגיית מיסוי דירות הנופש דירות שמושכרות למשך יותר מ-60 יום בשנה יוגדרו כבתי מלון מבחינת תשלום ארנונה. גם צעד זה צפוי להגדיל את מחיר הלינה לתיירים.