'דרך האש'

שביל האש. צילום: ענבר חשמונאי

דרך האש – שביל חדש בכרמל הפורח

שביל חדש נפתח למבקרים בכרמל: דרך האש. השביל, המתפתל בנופו הירוק של הכרמל הפורח מזמן לכם עשר תחנות עצירה. בהן תלמדו תשמעו ותחוו על שמירת טבע, זהירות מאש והשלכות השריפה על הסביבה כולה.  השביל לזכר הנספים באסון הכרמל, מעניק חוויה של הנאה וערך.  בואו לטייל ולהכיר מקרוב.

 

רשות הטבע והגנים וכבאות והצלה חנכו במהלך השבוע שעבר את מסלול דרך האש מסלול ייחודי ראשון וראשון מסוגו בעולם המנגיש דרך למידה אינטראקטיבית מידע על התפשטות שריפות ודרכי מניעתן. במעמד הטקס השתתפו מנכ"לית רשות הטבע והגנים הגברת רעיה שורקי, נציב הכבאות רב טפסר אייל כספי, ראש מועצת עוספיה מוניב סאבא ובני משפחות הנספים באסון פארק הכרמל לפני כחמש עשרה שנה.

אורכו של מסלול דרך האש הוא כקילומטר וחצי, בעל 10 תחנות – חלקן אינטראקטיביות וחלקן לימודיות. בתחנות המטיילים יכולים ללמוד על התנהגות האש, דרכי כיבוי שונות, כיצד מונעים שריפות וכיצד משקמים את הטבע אותו איכלה שריפה. מסלול דרך האש מותאם לכל הגילאים, הליכה במסלול נחשבת להליכה קלה המתאימה גם לילדים. חלק קטן מהמסלול מונגש ובעל דרך סלולה, מרבית המסלול על דרך כורכר.

 

מנכ"לית רשות הטבע והגנים, רעיה שורקי אמרה: "עם פרוץ השריפה הנוראית בשנת 2010 בה קיפחו אנשים חייהם בכרמל הגעתי למקום במהירות. הבנתי שמדובר באירוע מורכב שגובה מחיר חיי אדם תוך פגיעה בשטחי חורש נרחבים. סכנה ממשית ריחפה מעל שמורת החי-בר, בה נעשים מאמצים אדירים להחזיק ולטפח גרעיני רבייה ואישוש של חיות בר ודורסים".

שורקי סיפרה: "בתחקיר המפורט שנעשה בארגון בעקבות השריפה יישמנו לקחים רבים בנושא התמודדות עם שריפות, כולל הקמת ענף יער בצפון לצורך נקיטת פעולות מניעה והסברה בנושא. רשות הטבע והגנים פועלת באופן אקטיבי לצמצום ומניעת שריפות, הקמת קווי חיץ בשטחים אותם היא מנהלת תוך שיתוף פעולה הדוק עם כבאות והצלה".

"פיתוח שביל דרך האש הוא חלק מהמאמץ ההסברתי המשותף להעלאת המודעות הציבורית למניעת שריפות בשטחים הפתוחים. חשוב לזכור ששריפות בישראל לרוב מתרחשות מפעילות אנושית ולא כדרך הטבע, לכן זהירות ומודעות הציבור יכולה לשנות את המצב. שיתוף הפעולה בין הציבור, לבין גורמי המקצוע בשטח הוא זה שיכול להביא לצמצום הנזקים ולמניעת אסונות".

ואכן, בעקבות אסון השריפה בכרמל ועשרות אירועי שריפות בשטחים פתוחים מידי שנה, תכננה רשות הטבע והגנים בשיתוף כבאות והצלה לישראל מסלול טיול ייחודי הצמוד לאנדרטת הנספים בכרמל, ראשון מסוגו בעולם הכולל תחנות הסברה הממחישות ומנגישות לציבור את המידע על התפשטות שריפות במרחב – והדרכים לצמצומן. המסלול פותח כחלק מתהליך הפקת הלקחים של אסון השריפה הגדול בכרמל ושריפות נוספות שכילו דונמים רבים של הטבע הישראלי.

 

נציב הכבאות רב טפסר אייל כספי: "משפחת הכבאות איבדה את לוחמי האש רב סמל דני חייט, רב כבאי אורי סמנדייב וצופה האש אלעד ריבן – זכרם לברכה. על ההר הזה הם חירפו את נפשם על מנת להציל חיים. השריפה בכרמל הובילה לרפורמה משמעותית במערך הכבאות ולהפיכתו לגוף הירארכי פיקודי בדומה לגופי ביטחון אחרים. בשנים האחרונות, משפיע משבר האקלים על היווצרות שריפות ועל התפשטותן ועוצמתן".

"כנציב כבאות והצלה שמתי לי כיעד את תחום המניעה וההסברה. שריפות אינן נגרמות מעצמן. לרוב, השריפות הן מעשה ידי אדם וניתן למנוע אותן. מסלול דרך האש הוא דרך יצירתית ללמד את הציבור כיצד לשמור על החיים ועל הטבע. פה לצד האנדרטה שמנציחה את הנופלים באסון הכרמל, בחרנו יחד, לבנות מסלול לימודי לציבור כדי למנוע הישנות אסון נורא שכזה."

קרא עוד על האנדרטה לנספים בכרמל>>>

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
שלווה בגליל היא דירת נופש פסטורלית בחצור הגלילית, הדירה כוללת שלושה חדרי שינה + סלון ומותאמת ל-10 נופשים.
חצור
10 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח
פסטורליה במושב היא וילת נופש גדולה ביסודות, הכוללת 5 חדרי שינה ומותאמת לקבוצות ומשפחות עד 23 נופשים.
יסודות
23 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
סאנרייז נוף כנרת הוא מתחם נופש גדול ומרווח בנוף כינרת צפת, הכולל 12 חדרי שיה ומתאים ל-40 נופשים. במקום 2 בריכות מחוממות ומוצנעות, ג'קוזי ספא, ועוד.
צפת
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 15000 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח
מתחם הנופש "בין עצי הזית" בלב הגליל העליון כולל 4 צימרים פרטיים ו-6 חדרי שינה סגורים, ומיועד לאירוח זוגות, משפחות וקבוצות עד 25 נופשים, באווירה כפרית נעימה עם מגוון מתקני נופש ופנאי.
עלמה
25 מיטות
6 חדרים
החל מ- 700 ש"ח
וילת כוכב טבריה כוללת 5 חדרי שינה ומותאמת ל-18 נופשים ואפשרות להוסיף מזרונים. הוילה מרווחת וכוללת כל מה שנדרש לנופש נעים.
טבריה
18 מיטות
5 חדרים
החל מ- 3500 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך