פגעו בשמורה והסתבכו: הקנס הכבד של הדייגים

תיעוד הדיג: רשות הטבע והגנים

פגעו בשמורה והסתבכו: הקנס הכבד של הדייגים

קנסות כספיים מצטברים על סך 16,000 ש"ח ומאסר על תנאי לשני דייגים בשמורת הטבע הימית ראש הנקרה. השניים עסקו בדיג לא חוקי באזור ללא היתר. רשות הטבע והגנים: "פגעו בשמורה, בערכי טבע מוגנים והחזיקו ערכי טבע מוגנים".

 

בהמשך לפעילות אכיפה וכתב אישום שהוגש על ידי רשות הטבע והגנים כנגד שני תושבי הצפון גזר באחרונה בית משפט השלום בחיפה על שני תושבי הצפון קנסות כספיים מצטברים על סך  16,000 ש"ח ומאסר על תנאי ל-3 חודשים יחד עם התחייבות להימנע מעיסוק בפעילות דומה למשך 3 שנים.

על פי כתב האישום, לפני כמעט 4 שנים, השניים נכנסו לשמורה טבע ימית ראש הנקרה על אופנוע ים ועסקו בדייג לא חוקי של דגים המוגדרים כערכי טבע מוגנים בסמוך לאי נחליאלי. השניים עשו זאת באמצעות ציוד דיג ודגו 3 דגים מסוג דוקרנית אדומה המוכרת בשם לוקוס.

על פי כתב האישום עם סיום הדיג הפליגו הנאשמים לאזור מדרון ההורדה של כלי השייט הנמצא מדרום לשמורה, אחד הנאשמים ירד לחוף, שם המתין לו רכב אליו הייתה רתומה עגלה לגרירת אופנוע ים ואילו הנאשם השני המשיך להפליג לכיוון חוף הים הסמוך ועם הגיעו לחוף הוא ניסה להחביא את הדגים בחוף, כל זאת ללא היתר ובניגוד לחוק.

שי פרץ, תובע ראשי רשות הטבע והגנים:  "שמורת ראש הנקרה הינה שמורה ייחודית ובעלת ערכיות אקולוגית משמעותית. לדיג לא חוקי בשמורה זו השלכות קשות אפשריות וביניהן: הרס בתי גידול ימיים והפחתה משמעותית בשכיחות אוכלוסיות דגים וחסרי החוליות. בשנים האחרונות הוחמרה הענישה כלפי דייגים לא חוקים, בין היתר בזכות שילוב זרועות עם משרד החקלאות שבא לידי ביטוי גם בהגשת כתבי אישום משותפים. תקוותינו כי ענישה זאת אף תוביל להרתעה המיוחלת כלפי עבריינים סביבתיים פוטנציאלים".

בתוך כך נגזרו באחרונה על ידי בית המשפט השלום בחיפה שורה של פסקי דין אשר לצד הטלת קנסות גבוהים כללו גם את חילוט הציוד היקר של אמצעי הדיג. במסגרת זו באחד המקרים, על דייג שדג באופן לא חוקי והעלה גם סרטונים המעודדים דיג בשמורה, הוטל קנס של 16,000 ש"ח לצד רכיבי ענישה נוספים.

הוסף
תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

215 דונם של טבע ייחודי נשרפו בשריפה הגדולה שהשתוללה בסוף השבוע במרחב שמורת עיינות גבתון ותל מלוט שבתחום מועצה אזורית גזר. מדובר באחת השמורות הייחודיות

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר בוחנים אפשרות להעברת הספארי לפארק אריאל שרון. הרעיון נבחן תוך הבטחת תנאים לפיתוח האזור ולשימור ייחודיות האתר התיירותי. משרדי הגנת

עיריית דימונה הכריזה על פרויקט שאפתני להקמת פארק מים מקורה בעיר בסטנדרטים גבוהים. הפארק שתוכנן בסטנדרטים אירופיים מתקדמים, יכלול מגוון מתקנים מודרניים בהם מרחצאות חמים,

במבצע משולב אותרו 3 צבאים בחצר בית בתנאים קשים בכפר תורמוסעיא, הצבאים נלקחו לשיקום ויוחזרו לטבע. במסגרת פעילות אכיפה ייזומה של פקחי רשות הטבע והגנים

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ואזורים נפרדים למוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל באזור התפילה המיועד

בצל המלחמה, מנהל ההשקעות במשרד התיירות ממשיך לקדם את הרחבת ההיצע המלונאי בישראל, כחלק מהכנות המשרד לחזרת התיירים אושר תקצוב להקמה של 2700 חדרי לינה

המומלצים שלנו
שלווה בגליל היא דירת נופש פסטורלית בחצור הגלילית, הדירה כוללת שלושה חדרי שינה + סלון ומותאמת ל-10 נופשים.
חצור
10 מיטות
3 חדרים
החל מ- 2200 ש"ח
פסטורליה במושב היא וילת נופש גדולה ביסודות, הכוללת 5 חדרי שינה ומותאמת לקבוצות ומשפחות עד 23 נופשים.
יסודות
23 מיטות
5 חדרים
החל מ- 2000 ש"ח
סאנרייז נוף כנרת הוא מתחם נופש גדול ומרווח בנוף כינרת צפת, הכולל 12 חדרי שיה ומתאים ל-40 נופשים. במקום 2 בריכות מחוממות ומוצנעות, ג'קוזי ספא, ועוד.
צפת
40 מיטות
10 חדרים
החל מ- 15000 ש"ח
צימרבוס שומרון כולל שתי יחידות אירוח זוגיות באוטובוס מוסב מאובזר ונעים עם מיטה זוגית, מיזוג אוויר, פינת ישיבה ומקלחת עם ג’קוזי. לצד היחידות גינה עם נוף לרכס השומרון.
השומרון
2 מיטות
1 חדרים
החל מ- 900 ש"ח
מתחם הנופש "בין עצי הזית" בלב הגליל העליון כולל 4 צימרים פרטיים ו-6 חדרי שינה סגורים, ומיועד לאירוח זוגות, משפחות וקבוצות עד 25 נופשים, באווירה כפרית נעימה עם מגוון מתקני נופש ופנאי.
עלמה
25 מיטות
6 חדרים
החל מ- 700 ש"ח
וילת כוכב טבריה כוללת 5 חדרי שינה ומותאמת ל-18 נופשים ואפשרות להוסיף מזרונים. הוילה מרווחת וכוללת כל מה שנדרש לנופש נעים.
טבריה
18 מיטות
5 חדרים
החל מ- 3500 ש"ח

תפריט נגישות

אצלנו הפרסום עובד

בעל צימר? מלא את הפרטים ואנו נדאג לפרסום הטוב ביותר עבורך