יחמור תקף מטייל שניסה לצלם אותו במעיין בהרי ירושלים
היחמור, שבתקופה זו מנהל את מלחמות הטריטוריה שלו תקף מטייל שהתקרב אליו בזמן ששתה מים ממעיין בשמורת הטבע הר טייסים. | המטייל שבסך הכל ניסה לצלם את היחמור נפצע קל בידיו לא נזקק לפינוי.
רשות הטבע והגנים דיווחה כי מטייל בשמורת הטבע הר הטייסים שבהרי ירושלים נפצע באורח קל, כאשר הותקף על ידי יחמור במעיין במקום. המטייל הותקף כשהתקרב אל היחמור על מנת לצלם אותו, בזמן שזה שתה מים מהמעיין. האיש נפצע בידיו וטופל במקום, בלי שנזקק לפינוי לבית חולים.
אילן שיפמן, מנהל מרחב שפלה והר ברשות הטבע והגנים, הסביר כי בהרי יהודה יש בסך הכול כ-100 מעיינות ורובם לא שוכנים בשמורות המיועדות לטיולים. לדבריו היחמורים חייבים לשתות מהם מים, בניגוד לצבאים שיכולים להסתדר בלעדיהם ולהשיג את המים שלהם מהטל שמצטבר על צמחים.
ברשות הטבע והגנים מזהירים כי יחמורים בעונה זו עצבניים ומנהלים את מלחמות הטריטוריה שלהם. הם עלולים להיות מסוכנים לבני אדם ולכן מומלץ לשמור מהם מרחק.
היחמור הפרסי, הוא האייל המוזכר בתורה. קרניו מסועפות בניגוד לקרן הצבי והאיל ממנו מייצרים שופרות. שנעלם מישראל לפני כמאה שנים. לפני קריסת שלטון השאה באיראן ועליית שלטון האייתולות, ביצעה ישראל הברחה דרמטית של ארבע נקבות מאיראן וכיום העדר הישראלי הוא כנראה הגדול ביותר בעולם.